جعبه آتش نشانی یا فایرباکس (Firebox) یک وسیلهی مهم و حیاتی در حوزهی ایمنی و آتشنشانی است. فایرباکس ها محفظهای جهت نگهداری سیستمهای اطفاء حریق هستند که درون آنها معمولاً قرقرههای شیلنگ آتش نشانی(هوزریل و هوزرک) و کپسولهای اطفاء حریق برای اطفاء آتش و کنترل حوادث آتشسوزی استفاده میشوند. معمولاً فایر باکس در مکانهای عمومی، ساختمانها، مراکز تجاری،صنایع و کارخانهها، دفاتر و مکانهای دیگری که احتمال وقوع حریق وجود دارد، قرار داده میشوند.
جعبههای آتش نشانی معمولاْ به رنگهای قرمز و خاکستری یا استیل تولید شده و حرف لاتین F مخفف کلمه (Fire) روی آنها نوشته میشود. همانطورکه گفته شده فایرباکس یا جعبه آتش نشانی معمولاْ حاوی شیلنگ، نازل، قرقره، شیر و کوپلینگ و کپسول آتش نشانی است که بسته به ابعاد و مکان مورد استفاده میتواند متفاوت باشد.
انواع جعبه آتش نشانی یا فایر باکس
جعبه آتش نشانی دارای انواع مختلفی می باشد به طوریکه از نظر نوع، نحوه و محل نصب به دو دسته جعبه آتش نشانی دیواری و جعبه آتش نشانی محوطه ای تقسیم میشوند. جعبه آتش نشانی دیواری به دو نوع روکار و توکار و همچنین جعبه آتش نشانی محوطه ای در یک نوع پایه دار و ایستاده تقسیم میشوند. همچنین جعبههای آتشنشانی به صورت تک کابین یا دو کابین (دوطبقه) نیز وجود دارند.
جهت کسب مشاوره رایگان برای انتخاب بهترین جعبه آتش نشانی و همچنین استعلام قیمت انواع تجهیزات اعلام و اطفای حریق و جدیدترین پمپ های آتش نشانی و آبرسانی با دپارتمان فنی شرکت فنی و مهندسی ایمن داتیس آسیا در ارتباط باشید.
تلفن تماس : ۴۴۰۹۶۱۱۰-۰۲۱
مشخصات فنی بدنه فایر باکس
- ضخامت ورق ۱ میلیمتر
- رنگ کورهای الکترواستاتیک
- درب دارای امگای تقویتی جهت استحکام بهتر درب
- پوشش رنگ ۸۰ تا ۹۰ میکرون
- دارای ورودی در دو سمت
- لولا از نوع پروانهای با قابلیت باز شدن تا ۱۸۰ درجه
- قفل سریع بازشو که امکان باز و بسته شدن درب با ۹۰ درجه چرخش را فراهم مینماید
- پایه مقاوم با ضخامت ۳ میلیمتر در دو نوع مثلثی و پروفیلی
- دارای نوار ضربهگیر در دورتا دور قاب داخلی
- امکان سفارشیسازی ابعاد
- در سه رنگ سفید، قرمز، کرم و سه طرح استیل خشدار، آیینهای و طلایی
- امکان سفارشیسازی رنگ
- کلیه جوشکاریها از نوع فرایند جوش با محافظت گاز دیاکسید کربن
- هم سطح بودن درب و فریم بیرونی جهت محافظت بیشتر و ایجاد زیبایی
- بستهبندی مناسب جهت جلوگیری از صدمات احتمالی در حین حمل
محتویات جعبه آتش نشانی یا فایر باکس
فایر باکس ها با در نظر گرفتن نوع جعبه و نحوه استفاده دارای تجهیزات متفاوتی می باشند. این تجهیزات عبارت اند از :
- قرقره هوزریل تمام بلبرنگی دارای چفت های آبکاری که دو صفحه ضخیم رو بهم وصل می کنند همراه با ۲۰ متر شیلنگ آتش نشانی فشار قوی
- شیلنگ رابط یا فن کوئلی در طول ۵۰ و ۱۰۰ سانتی متری دارای روکش استنلس استیل
- نازل ، در دو نوع فلزی و نیمه فلزی سه حالته
- شیرغیر گازی (شیر تک ضرب )
- شیرفلکه تمام برنجی
- هیدرانت سر شیری
- قرقره فایر باکسی تمام بلبرینگی همراه با صفحه ضخیم
- کوپلینگ تمام آلومینیومی
- بست کوپلینگ یا سیم پیچی شیلنگ برزنتی یا ضد اسید
- کپسول آتش نشانی ( در صورتی که جعبه آتش نشانی دو قلو و یا دو طبقه باشد )
انواع جعبه آتش نشانی بر اساس جنس
فایرباکس ها یا جعبههای آتش نشانی از نظر جنس بدنه به ۳ دستهی استیل فایبرگلس و فولادی تقسیم میشوند.
از مزایای جعبه های آتش نشانی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- سرعت بخشیدن به اطفا حریق
- فراهم نمودن تمامی وسایل اطفا حریق در یک مکان
- اطلاع داشتن تمامی ساکنین از قرار داشتن تجهیزات اطفا حریق در یک مکان
انواع جعبه آتش نشانی بر اساس شکل ظاهری
- جعبه آتش نشانی تک درب
- جعبه آتش نشانی دو درب
- جعبه آتش نشانی دو قلو
- جعبه آتش نشانی نور تاب
- جعبه آتش نشانی کرکره ای
- جعبه دکوراتیو
جعبه آتش نشانی میبایست مطابق با استاندارد NFPA14 مورد استفاده قرار گیرند. مواردی که در استفاده و نصب جعبه آتش نشانی باید مورد توجه قرار گیرند عبارت اند از:
- طول شیلنگ موجود در جعبه آتش نشانی نباید بیش تر از ۳۰ متر باشد.
- دیوار محل نصب جعبه آتش نشانی باید مستحکم مستحکم باشد و عمق آن باید حداقل ۱۰ سانتی متر باشد.
- در فاصله ۱۲۰ تا ۱۳۰ سانتی متری از زمین نصب شود.
- محل نصب نزدیک درب خروجی، راه پله ها و پاگرد ها سهولت در باز و بسته شدن درب جعبه آتش نشانی
- حداقل فاصله شیلنگ و قرقره با دیواره جعبه آتش نشانی ۵ سانتی متر
جعبه آتش نشانی روکار
در ساختمان هایی که دارای بافت قدیمی تر میباشند به این دلیل که محلی مناسب برای آن از قبل تعبیه نشده است و لوله کشی به صورت روکار انجام میشود و نهایتاً نصب جعبه آتش نشانی به صورت روکار انجام میگیرد.
جعبه آتش نشانی توکار
امروزه و در ساختمان های جدید که در ابتدای ساخت ساختمان محل مناسبی جهت نصب جعبه آتش نشانی تعبیه می شود به گونه ای که فایر باکس درون دیوار قرار گیرد. باکسهای توکار در هنگام ساخت ساختمانها در داخل دیوار قرار داده میشود و نمای بیرون فقط درب و فریم دور درب آنها قابل رویت است که این امر موجب نظم و زیبایی ساختمان خواهد شد.
جعبه آتش نشانی هوزریلی
هوزریل چیست؟ یکی از تجهیزات بسیار کارآمد و موثر برای اطفاء حریق، جعبه های آتش نشانی هستند که می توانند تا زمان رسیدن نیرو های آتش نشانی در برابر آتش سوزی های بزرگ ایستادگی کنند و وقتی آتش سوزی محدود و کوچک است می توانند که آن را به طور کلی از بین ببرند. از آنجایی که جعبه های آتش نشانی دارای انواع مختلفی هستند، شناخت نمونه های مختلف، آشنایی با آن ها و دانستن نحوه استفاده از آنها مواردی است که حتما باید به آن ها توجه داشت. به همین دلیل امروز در این مطلب قصد داریم که در خصوص یک نوع از جعبه های آتش نشانی بسیار پرطرفدار در این روز ها، یعنی هوزریل جعبه های آتش نشانی صحبت کنیم، پس با ما همراه باشید. مزینانی با ساخت جعبه آتش نشانی در سایز ها و مدل های مختلف از برترین تولیدکنندگان این تجهیز در کشور می باشد.
یکی از انواع سیستم های آبرسانی جعبه آتش نشانی سیستم هوزریلی می باشد. این که به این جعبه های آتش نشانی هوزریلی گفته می شود به دلیل جنس شیلنگ و نوع قرقره استفاده شده در آن هاست. شیلنگ مورد استفاده در این جعبه های آتش نشانی از جنس لاستیک فشرده است و آب مورد نیاز آن از طرف هرزگرد موجود در میان قرقره که به شیلنگ متصل است تامین می گردد.
کاربرد جعبه آتش نشانی:
جعبه آتش نشانی جهت اطفای حریق در ساختمان های مسکونی ، اداری ،تجاری ، واحدهای صنعتی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
جعبه های ایمن آتش دارای تنوع بسیار از نظر رنگ ، ابعاد و طرح لیزری روی جعبه می باشد همچنین ایمن آتش الماس طبق سلیقه مشتری با در نظر گرفتن استاندارد های سازمان آتش نشانی جعبه ها را تولید و عرضه می نماید.
۱ – سیستم های خشک: این نوع سیستم به لوله آب شهری متصل نشده و ورودی آن در ورودی ساختمان یا کف نصبشده است. آب توسط تانکرها و پمپهای حریق وارد لولهها میشود و در کلاس مورد نیاز، خروجی آن مورد استفاده قرار میگیرد. ورودی این سیستم در یک محفظه خارج از خانه یا ساختمان کارگاه اسکان داده میشود. این نوع سیستمی است که ما آب را به نزدیکترین نقطه ممکن بدون هدر دادن زمان می توانیم برسانیم و هنگام رخ دادن حریق مشکلی به وجود نمیآید.
۲. سیستم های تر: این نوع سیستم انتهای پایینی ساختمان نصب میشود یعنی تا طبقه بالای ساختمان (سقف کشیده شده) است. این نوع سیستم به لوله آب شهری متصل میشود و در هر حالت همیشه در لولهها, آب وجود دارد. و از داخل آن آب بیرون میآید.
قیمت جعبه آتش نشانی (خرید فایر باکس)
عوامل متعددی در انتخاب جعبه آتش نشانی تاثیر دارد از جمله این عوامل می توان به جنس و ضخامت ورق جعبه آتش نشانی اشاره کرد. زیرا برای یک جعبه آتش نشانی این امر بسیار ضروری است که در اثر فشار و آسیب مکانیکی تغییر شکل نبیند و مستحکم باشد. ضخامت این ورقه باید بین ۱ تا ۲ میلی متر باشد. اگر از این عامل به دلیل کاهش هزینه چشم پوشی کنیم با عواقب سنگین تری از قبیل باز نشدن درب جعبه آتش نشانی، عدم کارایی مناسب شیر آلات، قطع مسیر آب به دلیل آسیب به شیلنگ مواجهه می شویم.
بنابراین قیمت جعبه آتش نشانی به ویژگی های فایر باکس انتخابی نظیر نوع، جنس، ضخامت ورقه بستگی دارد.
شرکت فنی و مهندسی ایمن داتیس آسیا تامین کننده انواع تجهیزات اعلام و اطفاء حریق از معتبرترین برندهای داخلی و خارجی و همچنین دارای خدمات پس از فروش میباشد. شما عزیزان میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به انواع جعبههای آتش نشانی و همچنین استعلام قیمت و کسب مشاوره فنی برای انتخاب مناسب ترین فایرباکس ها با کارشناسان فنی شرکت ایمن داتیس آسیا در ارتباط باشید.
تلفن تماس : ۴۴۰۹۶۱۱۰-۰۲۱ و ۴۴۰۳۱۷۸۶-۰۲۱