امروزه هر کجا را که نگاه کنیم، میتوانیم ردپای انرژی الکتریکی و برق را به خوبی احساس نماییم. برای استفاده از انرژی الکتریکی، بایستی تجهیزات مختلفی را در کنار یکدیگر قرار دهیم. از پر استفادهترین تجهیزات الکتریکی، میتوان به تابلو برق اشاره نمود. تابلو برقها به دو صورت خانگی و صنعتی تولید میشوند. خوب است بدانید که تابلو برقها دارای نشانگرهایی با نام سیگنال لایت هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا باطریقه نصب چراغ سیگنال تابلو برق بیشتر آشنا شوید.
چراغ سیگنال تابلو برق چیست؟
سیگنال لایت، از قطعات بسیار مهم و ضروری تابلو برق به شمار میآید. این قطعه وضعیت فعلی مدارهای الکتریکی را مشخص میکند و در صورت وجود مشکل، متخصصان را مطلع میسازد. این قطعه بر روی تابلو برق نصب میشود و دارای چندین رنگ مختلف است. سیگنال لایتها از بدنههای پلاستیکی بهره میبرند و درون آنها یک لامپ LED با مقاومت بسیار بالا در برابر سوختگی قرار دارد. توجه داشته باشید که سیگنال لایتها قادر به تحمل انرژی الکتریکی از 3 الی 300 ولت هستند.
اجزای چراغ سیگنال تابلو برق
سیگنال لایتها دارای یک پوشش اصلی به شکل استوانه هستند. در قسمت پایین این قطعه، یک مهره به همراه رزوه به منظور نصب راحتتر آن بر روی تابلو برق تعبیه شده است. سیگنال لایتهای قدیمی دارای یک لامپ رشتهای بودند. اما چراغ سیگنال های جدید و امروزی از لامپهای LED و SMD بهره میبرند. بر روی لامپ این قطعه، یک پوشش محافظ و عایق رطوبتی برای مواقع ضروری و اضطراری قرار دارد.
کاربرد چراغ سیگنال تابلو برق
یکی از سوالاتی که ذهن کاربران را درگیر خود میکند، این است که سیگنال لایت تابلو برق چه کاربردی دارد؟ همانطور که در قسمتهای قبل اشاره شد، وظیفه اصلی این قطعه نشان دادن وضعیت فعلی مدارهای ساختمان است. متخصصان میتوانند با بررسی رنگ سیگنال لایت، به خوبی از وضعیت فعلی سیستم الکتریکی ساختمان مطلع شوند. علاوه بر آن، این قطعه قطعی و وصلی جریان برق را نیز مشخص میکند. توجه داشته باشید که سیگنال لایتها در مواقع ضروری شروع به چشمک زدن میکنند تا کاربران سریعا مطلع شوند و جریان برق اصلی را قطع کنند.
فرآیند نصب چراغ سیگنال تابلو برق
برای نصب چراغ سیگنال تابلو برق، باید به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید و مراحل خاصی را پشت سر بگذارید. فراموش نکنید که قبل از انجام هر کاری، باید به فروشگاههای معتبر مراجعه فرمایید و این قطعه را با کیفیت بالا به همراه لیبل اصالت و اورجینال خریداری کنید.
1-انتخاب محل نصب
در مرحله اول، باید محل نصب سیگنال لایت را مشخص کنید. البته برخی از تابلو برقهای جدید، دارای سوراخهایی به منظور نصب سیگنال لایت هستند. بهتر است محل نصب این قطعه پر کاربرد، بر روی درب اصلی تابلو برق باشد تا کاربران بتوانند آن را از فواصل دور نیز به خوبی مشاهده کنند.
2-ایجاد سوراخ به منظور نصب چراغ سیگنال
اگر تابلو برق شما فاقد سوراخ برای نصب سیگنال لایت بود، نیازی نیست نگران باشید؛ شما میتوانید با استفاده از یک ماژیک محل نصب را مشخص کنید و با استفاده از یک پانچ را مته گرد بر، سوراخهایی را برای نصب این قطعه ایجاد کنید. البته قبل از انجام این کار باید قطر سیگنال لایت را اندازه گیری نمایید. برای ایجاد سوراخ بر روی درب تابلو برق بایستی از گردبرهای 8 تا 30 میلی متری استفاده کنید.
3-نصب چراغ های سیگنال
پس از اتمام سوراخ کاری تابلو برق، باید با دقت مهره پشت سیگنال لایت را باز کنید و آن را درون سوراخ قرار دهید. بهتر است قبل از انجام این کار، با استفاده از یک سوهان لبههای اطراف سوراخ را از بین ببرید. پس از قرار دادن سیگنال لایت درون سوراخ، باید مهره پشت آن را با استفاده از آچار مخصوص ببندید.
4-اتصال کابل های برق
در مرحله بعد، باید کابلهای برق را به سیگنال لایتها متصل کنید. برای انجام این کار، شما نیاز به یک فاز متر و چند تکه سیم برق مسی خواهید داشت. در مرحله اول، باید سیم نول یا خنثی را به یک سوی سیگنال لایت متصل کنید. پس از آن باید کنتاک NO را با سیم به فاز R متصل نمایید. سپس باید ترمینال کنتاکتور را نیز به فاز R متصل کنید. در نهایت، میبایست تمامی اتصالات را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید. برای انجام این کار، میتوانید روی کمک افراد متخصص و کارشناس نیز حساب کنید.
نکات ضروری نصب چراغ سیگنال
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره شد، بایستی حین نصب سیگنال لایت تابلو برق، به نکات ضروری توجه بسزایی داشته باشید. از مهمترین نکات نصب این قطعه، میتوان به بررسی کابلهای اتصال برق اشاره نمود. فراموش نکنید که اگر تجربه و دانش کافی در این زمینه ندارید، باید کار را به دست افراد متخصص و با تجربه بسپارید.
استاندارد چراغ سیگنال تابلو برق
پس از نصب چراغ سیگنال تابلو برق، بهتر است اطلاعاتی راجع به استانداردهای آن داشته باشید. چراغهای سیگنال تابلو برق دارای پنج حالت هستند.
1-سبز
حالت سبز سیگنال لایت، یعنی سیستم الکتریکی ساختمان و تابلو برق در حالت عادی و به اصطلاح SAFE قرار دارد. اگر مشاهده نمودید که چراغ سبز تابلو برق روشن است، میتوانید با خیالی آسوده کلید اصلی جریان را در حالت فعال قرار دهید.
2-قرمز
چراغ قرمز که نشان دهنده علامت DANGER است، میتواند علائم ایجاد مشکل و خطر را در سیستم الکتریکی تابلو برق و مدار اصلی به ما نشان دهد. زمانی که این چراغ روشن میشود، باید سریعا کلید جریان اصلی برق را در حالت غیر فعال قرار دهید.
3-زرد
چراغ زرد، مشهور به علامت هشدار است. زمانی که یک نقص جزئی در سیستم الکتریکی پدید آید، این چراغ به صورت اتوماتیک روشن میشود. در چنین شرایطی باید سریعا با استفاده از دستگاههای مخصوص برای رفع این مشکل اقدام کنید.
4-سفید
چراغ سفید، نشان دهنده جریان صحیح برق از سیستم الکتریکی است. البته در برخی از تابلو برقها، این چراغ جنبه نمایشی دارد.
5-آبی
اگر مشاهده نمودید که چراغ آبی روشن شده، باید سریعا اپراتور را مطلع سازید. چراغ آبی، نشانگر عبور غیر عادی جریان برق در سیستمهای الکتریکی است.
خرید چراغ سیگنال تابلو برق
همانطور که درقسمتهای قبل اشاره شد، چراغهای سیگنال تابلو برق از کاربردهای بسیار زیادی برخوردار هستند و میتوانند از خطراتی نظیر آتش سوزی و اتصالی جلوگیری کنند. اما برای خرید این محصول پر کاربرد و ضروری، باید به نکات ضروری از جمله بررسی کیفیت، اصالت، پارتنامبر و نوع چراغ توجه ویژهای داشته باشید. شما میتوانید با مراجعه به وبسایت الکتروکارینا ، این محصول را با قیمتی مقرون به صرفه و کیفیتی بی نظیر خریداری کنید. فراموش نکنید که شما میتوانید با خرید از الکتروکارینا ، از مزایای بیشمار این فروشگاه اینترنتی بهرهمند شوید و لذت ببرید.
سخن پایانی
اگر میخواهید از وضعیت فعلی تابلو برق ساختمان خود مطلع شوید، باید اقدام به نصب سیگنال لایت بر روی آن کنید. در نظر داشته باشید که برای نصب سیگنال لایتها، باید از افراد با تجربه نیز کمک بگیرید. پس از نصب این قطعه با ارزش، بهتر است روزانه یک الی دو مرتبه تابلو برق را بررسی نموده و از وضعیت مطلوب فعلی سیستم الکتریکی اطمینان حاصل کنید.
نشانی اینترنتی فروشگاه: https://electrokarina.com/
شماره تماس
021-33943340
021-36613656
021-33943905
09124039299