در زندگی شهری امروز و حداقل در شهرهای بزرگ، بعید است درب پارکینگی را پیدا کنید که به این برچسب مزین نشده باشد. وضعیت جای پارک در مناطق متراکم شهرهای بزرگ آنقدر بغرنج است که بسیاری ناگزیر به پارک کردن ماشین جلوی پارکینگ ساختمانهای مسکونی و اداری میشوند. در چنین محلههایی دیگر صاحبخانهها به چاپ برچسب اکتفا نمیکنند و شاهد نوشته شدن عبارت پارک = پنچری روی درودیوار کوچهها هستیم.
با وجود تهدیدهای متعدد مبنیبر پنچر کردن خودروهای مزاحم و عملی شدن برخی از آنها، باز هم پارک کردن جلوی درب پارکینگ تبدیل به یک معضل شده است. اگر شما هم از این معضل به ستوه آمدهاید و برای رفع آن میخواهید دست به اقدامات سنتی بزنید، توصیه میکنیم پیش از هر کاری این مقاله را بخوانید تا با نحوه درست برخورد با خودروی مزاحم مثل تماس با شماره سد معبر ماشین و نحوه شکایت از خودرو مزاحم آشنا شوید.
این متن با استناد به مطلب منتشرشده در سایت همراه مکانیک تهیه شده است.
قانون در مورد سد معبر درب پارکینگ
بر اساس ماده ۱۶۳ آیین نامه راهنماییورانندگی پارک و توقف خودرو در محلهای زیر ممنوع است و جریمه دارد:
- پیادهرو و خطکشی عابر پیاده
- ورودی جاده، خیابان و کوچه
- پارک کردن ماشین جلوی پارکینگ و ورودی و خروجی ساختمانها
- ۱۵ متری میدان، تقاطع، سه راه، تقاطع خیابان و خط راه آهن، شیر آب آتش نشانی، چراغهای راهنماییورانندگی و ورودی مراکز آتش نشانی، پلیس، بیمارستان و فوریتهای پزشکی
- توقف در محلی که مانع دید علائم راهنماییورانندگی میشود.
- توقف در کنار وسیله نقلیه پارک شده (پارک دوبل)
- روی پل، داخل تونل و معابری که در ارتفاع قرار دارند.
- ایستگاههای وسایل حمل و نقل عمومی
- داخل تقاطع و در طول مسیر و خطهای عبور آزادراهها
- در محلهایی که تابلو پارک یا توقفممنوع نصب شده است.
- در محلهایی که پارکومتر نصب شده است.
- در محلهای مخصوص پارک معلولان و جانبازان
- در خیابانها و کوچههای باریکی که عابران پیاده از بخشی از سوارهرو برای تردد استفاده میکنند.
به عبارت دیگر تمامی موارد بالا از مصادیق پارک ممنوع بوده و به همین دلیل سد معبر جلوی درب پارکینگ میتواند شامل جریمه نقدی ۲۱ هزارتومانی (در کلانشهرها) تا حمل با جرثقیل به پارکینگ شود. در صورت انتقال به پارکینگ، هزینه جرثقیل و پارکینگ با متخلف است.
همچنین بر اساس قانون مجازات اسلامی سد معبر جلوی درب پارکینگ از مصادیق مزاحمت و ممانعت از حق بوده و از طریق شماره تلفن شکایت از ماشین مزاحم و مراجعه به مراجع قضایی قابلشکایت و پیگرد قانونی است.
در صورت پارک کردن ماشین جلوی پارکینگ چه کنیم؟
در صورت مشاهده سد معبر جلوی درب پارکینگ، نخستین راه این است که آرامش خود را حفظ کرده و کمی صبر کنید تا صاحب خودرو برسد. البته این روش همیشه جواب نمیدهد؛ چون ممکن است کار شما آنقدر ضروری و فوری باشد که نتوانید صبر کنید یا خداینکرده مسئله مرگ و زندگی در کار باشد. در ادامه با مراحل توصیه شده برای برخورد با سد معبر جلوی درب پارکینگ آشنا میشوید.
تماس با صاحب پلاک خودرو
درصورتیکه از صبر کردن ناامید شدید، کمی خودروی مزاحم را بررسی کنید. اگر خوششانس باشید، در پشت شیشه جلو یا عقب خودرو یک شماره موبایل پیدا میکنید و از طریق تماس با صاحب پلاک خودرو میتوانید مشکل را رفع کنید.
تماس با شماره اعلام سد معبر ماشین
در بسیاری از موارد فرد متخلف تا این حد به فکر نیست و خودروی خود را بدون هیچگونه راه ارتباطی در جلوی پارکینگ یا درب ورودی خانه شما رها میکند. در این حالت باید با شماره سد معبر ماشین یعنی شماره ۲۱۸ راهور یا ۱۱۰ تماس بگیرید. البته ۲۱۸ زودتر شما را به نتیجه میرساند؛ چون باعث میشود که پلیس زودتر با صاحب پلاک تماس بگیرد و از او بخواهد که خودروی خود را جابهجا کند. در صورت عدم تمکین این فرد، تماسهای بعدی شما با شماره تلفن شکایت از ماشین مزاحم منجر به حمل خودرو با جرثقیل میشود.
این مرحله یک تبصره دارد و آن هم نحوه برخورد با مشاغل خودرویی مزاحم است. اگر خودرویی که اقدام به سد معبر جلوی درب پارکینگ کرده خودروی خریدار ضایعات، فروشنده دورهگرد و … است، باید با شماره اعلام سد معبر ماشین مربوط به شهرداری یعنی ۱۸۸۸ یا ۱۳۷ تماس بگیرید.
برخورد با خودروی مزاحم
منظور از برخورد با خودروی مزاحم این نیست که به آن آسیب برسانید. درصورتیکه سد معبر جلوی درب پارکینگ شما تبدیل به یک عادت شده یا از تماس پلیس با راننده متخلف و حمل خودروی او با جرثقیل ناامید شدید، راهش این است که نسبت به شکایت از خودرو مزاحم اقدام کنید. در صورت آسیب رساندن به خودرویی که سد معبر کرده، خودتان هم مجرم محسوب میشوید و صاحب خودرو میتواند از شما شکایت کند.
آسیب رساندن به خودرویی که سد معبر کرده چه عواقبی دارد؟
اگر خدایناکرده برای رفع سد معبر جلوی درب پارکینگ دست به اقدام نسنجیدهای زدید و واقعاً خودروی متخلف را پنچر کردید یا به آن آسیب رساندید، این را بدانید که اقدام شما با عنوان «جرم تخریب عمدی» شناخته میشود. در صورت شکایت صاحب خودرو و آسیب مالی زیر ۱۰ میلیون تومان، به پرداخت جزای نقدی محکوم میشوید. درصورتیکه این عدد از ۱۰ میلیون تومان بیشتر شود، احتمال صدور حکم حبس هم وجود دارد.
نحوه شکایت از ماشین مزاحم چگونه است؟
اگر تماس با صاحب خودرو، پلیس و … جواب نداد و سد معبر جلوی درب پارکینگ آسایش شما را گرفت، آخرین راه شکایت به مراجع قانونی است. در ادامه با نحوه شکایت از ماشین مزاحم آشنا میشوید:
- اگر پس از تماسهای شما پلیس ۱۱۰ در محل حضور پیدا کرد، از افسر مربوطه بخواهید برای شما صورتجلسه تنظیم کند.
- در نوبتهای مختلف از پلاک خودروی متخلف عکس بگیرید و آنها را نگه دارید.
- دادخواست خود را با عنوان مزاحمت و یا ممانعت از حق کیفری و حقوقی تنظیم کنید و فایل ورد آن را روی کامپیوتر، سی دی، فلش و … نگهداری کنید. در صورت امکان برای تنظیم دادخواست از وکیل کمک بگیرید.
- به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و دادخواست خود را به انضمام تصاویری که گفتیم ثبت کنید. پرداخت هزینه دادرسی در این مرحله ضروری است.
- پرونده شما ابتدا به شورای حل اختلاف و در صورت عدم رفع مشکل به دادسرا ارجاع داده میشود. دادگاه میتواند متخلف را به پرداخت خسارت نقدی و حتی حبس (۱۵ روز تا ۶ ماه) محکوم کند که صدور چنین حکمی به محرز شدن جرم ممانعت از حق و وجود ادله کافی بستگی دارد.
در انتهای این مقاله باز هم توصیه میکنیم که در صورت بروز سد معبر جلوی درب پارکینگ از انجام اقدامات نسنجیده خودداری کنید و هر چقدر هم که از این کار عاصی و درمانده شدهاید، باز هم تلاش کنید که از طریق تماس با صاحب پلاک خودرو، تماس با ۱۱۰ و … به نتیجه برسید.
منبع: hamrah-mechanic.com/mag/how-to-deal-with-car-obstruction/