قارچ پوست سر چیست؟ + بهترین روش درمان

0

قارچ پوست سر، متاسفانه، یک مشکل بسیار رایج برای مردم در سراسر جهان است. این بیماری باعث خارش می‌شود، ناراحت کننده است و حتی اگر مراقب نباشید می‌تواند منجر به ریزش مو شود. بنابراین در این مقاله، ما قصد داریم در مورد اینکه قارچ پوست سر چیست، چه چیزی باعث قارچ پوست سر می‌شود و چگونه می‌توانید آن را درمان کنید، بحث کنیم. خوشبختانه، قارچ پوست سر یکی از رایج ترین اشکال عفونت پوست سر است، بنابراین تاکنون پزشکان روش‌ها و داروهای مختلفی را برای درمان آن پیدا کرده‌اند.

قارچ پوست سر چیست؟

قارچ پوست سر اغلب به عنوان یک عفونت پوست سر یا کچلی سر شناخته می‌شود که این یک عفونت، قارچی است که روی پوست سر و فولیکول‌های مو تاثیر می‌گذارد. قارچ پوست سر توسط قارچ‌هایی به نام درماتوفیت ایجاد می‌شود که آنها از بافت‌های مرده مو و لایه‌های بیرونی پوست تغذیه می‌کنند. آنها در محیط‌های مرطوب و گرم مانند پوست عرق کرده که در پوست سر شما رایج است، رشد می‌کنند. عدم رعایت بهداشت یا تهیه محصولات مراقبت از مو ارزان قیمت بی‌کیفیت مانند خرید ماسک مو ارزان بی‌کیفیت اغلب باعث می‌شود که قارچ پوست سر شما سریعتر پخش شود. قارچ پوست سر بیشتر در اثر انتقال از ناقل آلوده ایجاد می‌شود. این می تواند کودکان، حیوانات خانگی یا سایر بزرگسالان باشد. این اتفاق از اشتراک شانه‌ها، ملافه یا اشیاء دیگر مانند حوله رخ می‌دهد. اگر توسط یک فرد آلوده استفاده شده باشد، شما نیز در خطر ابتلا به قارچ پوست سر هستید.

علائم قارچ پوست سر چیست؟

بسیاری از علائم رایج قارچ پوست سر وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید:

  • تکه‌های گرد پوست که در آن مو در پوست سر یا بالای سر شکسته شده است. این تکه‌ها پوسته پوسته و ظاهری خشک خواهند داشت.
  • لکه‌های پوسته پوسته شده که به نظر می‌رسد در حال گسترش هستند.
  • لکه‌های پوست سر که پوسته پوسته، قرمز یا خاکستری هستند.
  • خارش بیش از حد کف سر و زخم شدن آن
  • نواحی قرمز، حساس و دردناک روی پوست سر

علل قارچ پوست سر

قارچ پوست سر به علت‌های گوناگونی رخ می‌دهد که از هر فرد به فرد دیگر متفاوت است. در زیر شایع‌ترین علل ایجاد قارچ پوست سر را قید کرده‎‌ایم.

رطوبت و بهداشت ضعیف

آب و هوای گرم و مرطوب، همراه با عادات نامناسب شستشوی مو مانند مرطوب ماندن موها برای مدت طولانی یا پاکسازی ناکافی بستر مناسبی برای رشد قارچ‌ها ایجاد می‌کند. بنابراین هنگامی که از حمام بیرون می‌آیید به طور کامل موهایتان را با سشوار خشک نمایید تا رطوبت روی کف سر شما منجر به ایجاد قارچ پوست سر نشود.

اشتراک وسایل بهداشتی با دیگران

بسیاری از افرادی که برای کراتینه مو را انجام داده‌اند پس از مدتی از قارچ پوست سر شکایت داشتند که گمان می‌کردند آرایشگر اقدام به خرید مواد کراتینه مو نامناسب و بی‌کیفیت کرده و از آنها برای کراتین موهای وی استفاده کرده است. باید به شما بگوییم که این مورد درست نیست بلکه استفاده از وسایل مراقبت و بهداشت مو به صورت اشتراکی شانس افزایش قارچ بر روی پوست سر را افزایش می‌دهد. بنابراین یکی از علل قارچ پوست سر اشتراک شانه، ابزار مو یا لوازم جانبی با دیگران است.

آلودگی محیط زیست

عفونت قارچی پوست سر می‌تواند از طریق اشیاء آلوده مانند بالش، حوله و حتی حیوانات خانگی حامل قارچ سرایت کند. علاوه‌براین، پوشیدن روسری مرطوب مانند کلاه یا هدبند برای مدت طولانی خطر عفونت را افزایش می‌دهد.

سیستم ایمنی ضعیف

افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، مانند بیماران دیابتی یا افرادی که استرس مزمن را تجربه می‌کنند، بیشتر مستعد ابتلا به قارچ پوست سر هستند، زیرا بدن آنها برای رشد بیش از حد قارچ تلاش می‌کند. بنابراین ممکن است شما از وسایل مراقبت از مو دیگران استفاده نکرده باشید اما سیستم ایمنی صعیف بدنتان منجر به ایجاد قارچ پوست سر شده باشد.

روش های درمان قارچ پوست سر

برای درمان قارچ پوست سر باید به پزشک فوق تخصص پوست و مو مراجعه نمایید تا با توجه به نوع مشکل و علل ایجاد قارچ کف سر، درمان مناسب را برای شما تجویز نماید. برخی از بهترین روش‌های درمان قارچ پوست سر شامل موارد زیر می‌شوند.

  • داروهای ضد قارچ موضعی: هنگامی که دچار قارچ پوست سر شده‌اید استفاده و خرید شامپو ارزان را به طور کل فراموش کنید زیرا شما باید از یک شامپو مخصوص برای درمان این بیماری که پزشک برایتان تجویز کرده‌ است استفاده نمایید. شامپوهای دارویی حاوی کتوکونازول یا سلنیوم سولفید می‌توانند به مهار رشد قارچ پوست سر کمک کنند. با این حال، برای عفونت‌های شدید، درمان های موضعی به تنهایی ممکن است کافی نباشد.
  • داروهای ضد قارچ خوراکی: برای موارد پیشرفته‌تر، پزشکان ممکن است داروهای ضد قارچ خوراکی مانند تربینافین یا ایتراکونازول را تجویز کنند که در از بین بردن قارچ موثرتر هستند. مدت درمان با داروهای خوراکی معمولا بین ۶ تا ۱۲ هفته با توجه به شدت بیماری طول می‌کشد.
  • لیزر درمانی: لیزر درمانی مدرن می‌تواند به طور موثر قارچ پوست سر را هدف قرار دهد و عفونت را کنترل کند. همچنین به تحریک تولید کلاژن در پوست، تقویت فولیکول‌های مو و کاهش خطر عود آن کمک می‌کند.

خلاصه

قارچ پوست سر به دلیل ماهیت بسیار مسری آن یک مشکل رایج است. با تمرکز بر روش‌های پیشگیری مانند تمیز نگه داشتن پوست سر و استفاده از شامپوی باکیفیت، می‌توانید شانس ابتلا به قارچ پوست سر را کاهش دهید. همچنین این را فراموش نکنید که در زمان مشاهده علائم بیماری حتما به پزشک پوست و مو مراجعه نمایید و از درمان‌های خودسرانه جلوگیری به عمل آورید.

5/5 - (2 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.