بهترین درمان های ریزش مو شدید طبق نظرسنجی ۱۴۰۳

0

ریزش مو، معضلی است که از گذشت ه‌های دور تا به امروز گریبانگیر افراد زیادی بوده است. در طول تاریخ، افراد مختلف به دلایل گوناگونی مانند بیماری‌ها، عوامل تغذیه‌ای، استرس، و تغییرات هورمونی، با ریزش مو مواجه شده‌اند. از زمان‌ های باستان، انسان‌ ها به دنبال روش ‌های طبیعی و سنتی برای مقابله با این مشکل بودند و از گیاهان دارویی و روغن ‌های طبیعی استفاده می ‌کردند. با پیشرفت علم و تکنولوژی، درک ما از دلایل ریزش مو افزایش یافته و روش‌ های درمانی متنوع‌تری نیز برای آن ابداع شده است. در این مطلب به موثرترین روش های قطع ریزش مو تا به امروز می پردازیم.

مزوتراپی صورت و بدن

مزوتراپی با تغذیه مستقیم فولیکول ‌های مو، به تقویت و رشد مجدد آن‌ها کمک می ‌کند. کوکتل‌ های تخصصی مورد استفاده در مزوتراپی مو، حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آمینواسیدهای ضروری برای رشد مو هستند. با تحریک گردش خون در پوست سر، مزوتراپی مو به بهبود اکسیژن‌رسانی به فولیکول‌ها و در نتیجه تقویت آنها کمک می‌ کند. مزوتراپی مو، علاوه بر درمان ریزش مو، در بهبود کیفیت موها و کاهش مشکلات پوست سر مانند شوره و خارش نیز موثر است.

نتایج مزوتراپی مو معمولا پس از چند جلسه درمان قابل مشاهده است و مانند هیلر فیلر این روش نیز ماندگاری طولانی ‌مدتی دارد. به طور کلی مزوتراپی مو، روشی کم‌ خطر و با عوارض جانبی بسیار کم است. برای رسیدن به نتیجه مطلوب، توصیه می‌ شود جلسات مزوتراپی به صورت منظم انجام شود تا موها سالم‌تر، درخشان‌تر و مقاوم‌تر شوند.

پی آر پی مو و صورت

پی آر پی یا پلاسمای غنی از پلاکت روشی درمانی جدید دیگری است که در سال‌های اخیر برای تقویت مو و کاهش ریزش آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این روش پی آر پی، مقداری خون از خود فرد گرفته شده و پس از فرآوری، پلاسمای غنی از پلاکت از آن جدا می ‌شود. سپس این پلاسما به پوست سر تزریق می ‌شود.

پلاکت‌ها حاوی فاکتورهای رشد هستند که به تحریک رشد فولیکول‌های مو و افزایش ضخامت مو کمک می ‌کنند. از آنجایی که ماده تزریقی از خون خود فرد گرفته می ‌شود، خطر آلرژی یا عفونت در این روش بسیار کم است. پی آر پی می‌تواند به تثبیت نتایج کاشت مو و بهبود رشد موهای کاشته شده کمک کند. این روش به خصوص به افرادی که دچار ریزش موی ارثی (طاسی مردانه و زنانه) بسیار پیشنهاد می شود.

تزریق هیر فیلر

تزریق هیر فیلر، به ‌عنوان یکی از جدیدترین روش‌های درمانی در حوزه زیبایی و مراقبت از مو، علاقه مندان زیادی پیدا کرده است. در این روش ترکیبات مغذی و تقویت‌ کننده فولیکول ‌های مو به پوست سر تجویز می شود و به همین علت این روش به عنوان یک راهکار موثر برای مقابله با ریزش مو و افزایش حجم و ضخامت مو به شمار می رود.

مطالعات نشان می ‌دهند که هیر فیلر با تحریک گردش خون در پوست سر، تأمین مواد مغذی مورد نیاز فولیکول‌ها و تقویت ریشه مو، به طور قابل توجهی از ریزش مو جلوگیری کرده و به رشد مجدد موها کمک می ‌کند. همچنین، این روش با افزایش تولید کلاژن و الاستین، به بهبود کیفیت و استحکام موها نیز منجر می‌ شود.

اثرات هیر فیلر به قدر شگفت انگیز است که در برخی موارد، از هیر فیلر برای درمان طاسی نیز استفاده می شود. مزیت این روش این است که نتایج حاصل از آن معمولا ماندگاری طولانی دارند.

نحوه استفاده از هیر فیلر به این گونه است که پزشک متخصص پوست و محل‌ های تزریق را مشخص کرده و سپس با استفاده از سوزن ‌های بسیار ظریف، ترکیبات مغذی را به پوست سر تزریق می ‌کند. این روش معمولا در مطب پزشک و تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌ شود.

این روش برای اکثر افراد قابل استفاده است، اما مانند هر روش دیگر برای برخی از افراد استفاده از آن محدودیت هایی دارد. به طور مثال افراد باردار و شیرده، افرادی که به ترکیبات موجود در هیر فیلر حساسیت دارند، افراد مبتلا به برخی بیماری‌های خود ایمنی و افراد مبتلا به اختلالات خونریزی نباید از این روش استفاده کنند.

میکرونیدلینگ مو

در این روش، با استفاده از یک دستگاه مخصوص که دارای سوزن ‌های بسیار ظریف است، سوراخ ‌های ریزی در پوست سر ایجاد می ‌شود. این کار باعث تحریک تولید کلاژن، افزایش جریان خون در پوست سر و در نتیجه، فعال سازی فولیکول‌های مو می‌ شود.

بوجود آمدن سوراخ‌ های ریز در پوست سر باعث می ‌شود که بدن فکر کند که به ترمیم نیاز دارد. در ادامه، فرآیند ترمیم خود را آغاز می کند و در نتیجه این عمل از فولیکول های مو، موهای جدید رشد می کنند. همچنین ایجاد سوراخ های کوچک در پوست سر، باعث می شود محصولات مراقبت از مو مانند ماینوکسیدیل بهتر جذب شده و تاثیرگذاری آن‌ها افزایش پیدا کند.

کرایوتراپی

کرایوتراپی روشی است از آن اغلب برای از بین بردن زگیل تناسلی و ضایعات پوستی می شود. جالب است بدانید که از این روش در درمان ریزش مو نیز استفاده می شود. در روش کرایوتراپی سرمای کنترل شده بر روی پوست سر اعمال می شود. دمای بسیار پایین باعث انقباض و سپس انبساط رگ‌ های خونی می ‌شود. این فرآیند گردش خون را در ناحیه تحت درمان افزایش داده و در نتیجه، خون رسانی به فولیکول های مو افزایش پیدا می کند و ریزش مو متوقف می شود.

التهاب یکی از عوامل مهم در ریزش مو است. کرایوتراپی با کاهش التهاب، محیطی مناسب برای رشد مجدد مو فراهم می ‌کند. برخی مطالعات نشان داده‌اند که کرایوتراپی می‌تواند سلول‌های بنیادی فولیکول‌های مو را تحریک کرده و به رشد مجدد مو حتی کمک کند. انجام کرایوتراپی توسط پزشک متخصص و با تجربه، تاثیرگذاری آن را افزایش می ‌دهد.

ماینوکسیدل

ماینوکسیدل یکی از شناخته ‌شده‌ترین و پرکاربردترین داروها برای درمان ریزش مو، به ویژه طاسی با الگوی مردانه و زنانه است. این دارو به صورت موضعی (محلول یا فوم) روی پوست سر استفاده می ‌شود و با مکانیسم‌های مختلفی به رشد مجدد مو کمک می‌ کند. ماینوکسیدیل باعث طولانی شدن فاز رشد مو (آناژن) می ‌شود و موها را قوی‌تر و ضخیم‌تر می‌ کند. این دارو باعث گشاد شدن رگ‌های خونی در پوست سر می ‌شود که منجر به افزایش جریان خون و رسیدن بهتر مواد مغذی به فولیکول‌های مو می ‌شود.

تزریق مآآنمنمنمنههآمپول بیوتین بپانتین

بسیاری از افراد بر این باورند که این آمپول‌ها با تقویت فولیکول‌های مو و تامین ویتامین‌های ضروری، به رشد مجدد مو کمک می‌ کنند. اما آیا این ادعاها صحت دارند؟ بیایید این موضوع را به طور دقیق بررسی کنیم.

بپانتن نام که نام تجاری ویتامینB5 (اسید پانتوتنیک) است. این ویتامین در تولید انرژی سلولی و سنتز هورمون‌های استروئیدی نقش دارد. یک ویتامین محلول در آب از ویتامین های گروه B است که نقش مهمی در متابولیسم کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها دارد. بیوتین همچنین برای سلامت پوست، مو و ناخن‌ها ضروری است.

بیوتین، یا ویتامین B7 به تولید کراتین، پروتئینی که بخش اصلی مو، پوست و ناخن را تشکیل می ‌دهد، کمک می‌ کند. به همین دلیل، بیوتین به عنوان یک ماده محبوب در مکمل های پوست و مو استفاده می ‌شود.

به طور کلی بیوتین و بپانتن به عنوان ویتامین‌های ضروری برای رشد سلولی هستند و می ‌توانند فولیکول ‌های مو را تقویت کنند. در مواردی که ریزش مو ناشی از کمبود شدید بیوتین یا بپانتین باشد، تزریق این آمپول‌ها می‌تواند موثر باشد. اما در اکثر موارد، ریزش مو دلایل پیچیده‌تری دارد.

فیناستراید

فیناستراید یکی از داروهای بسیار موثر در درمان ریزش مو، به ویژه طاسی با الگوی مردانه، است. این دارو با مکانیزمی خاص و هدفمند، به مقابله با اصلی‌ترین عامل ریزش مو می ‌پردازد. اصلی‌ترین دلیل ریزش مو در بسیاری از مردان، هورمونی به نام دی هیدروتستوسترون (DHT) است. این هورمون باعث کوچک شدن فولیکول‌های مو و در نهایت ریزش آن‌ها می ‌شود. فیناستراید با مهار آنزیمی که DHT را تولید می ‌کند، سطح این هورمون را به شدت کاهش می‌دهد. با کاهش سطح DHT، ریزش مو متوقف شده و فولیکول‌های مو فرصت تقویت و رشد مجدد پیدا می‌ کنند. قبل از شروع مصرف هر دارویی، از جمله فیناستراید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

لیزرتراپی

مطالعات نشان داده‌اند که لیزرهای کم‌توان در ۸۵ درصد موارد، ریزش مو را متوقف کرده و به رشد مجدد موهای سالم و قوی کمک می‌ کند. این روش، یکی از موثرترین درمان‌ها برای تقویت فولیکول‌های ضعیف است. با استفاده از انرژی نور لیزر، فولیکول‌های مو تحریک شده و به حالت فعالیت درمی‌آیند. این فرآیند باعث رشد موهای جدید و تقویت موهای موجود می ‌شود.

قرص اسپیرونولاکتون

اسپیرونولاکتون دارویی است که اغلب برای درمان ریزش مو در زنان، به خصوص در مواردی که ریزش مو ناشی از اختلالات هورمونی مانند سندرم تخمدان پلی کیستیکPCOS) ) باشد، تجویز می‌ شود. اسپیرونولاکتون با کاهش تولید هورمون‌های مردانه (آندروژن‌ها) در بدن عمل می ‌کند. این هورمون‌ها می‌توانند باعث کوچک شدن فولیکول‌های مو و در نتیجه ریزش مو شوند. با تنظیم تعادل هورمونی در بدن، اسپیرونولاکتون به بهبود رشد مو کمک می کند.

اسپیرونولاکتون برای زنانی که ریزش موی آن‌ها ناشی از اختلالات هورمونی مانند PCOS است، بسیار موثر است. این دارو برای درمان هیرسوتیسم (رشد موهای زائد در نواحی مردانه بدن زنان) نیز تجویز می ‌شود. توجه داشته باشید قبل از مصرف این دارو، حتما با پزشک خود مشورت کنید تا از مناسب بودن آن برایتان اطمینان حاصل کنید.

سوالات متداول

با چه کارهایی در خانه می شود از ریزش مو جلوگیری کرد؟

برای اینکه از موهای خود مراقبت کنید می توانید اقدامات زیر را انجام دهید. برای این کار:

  • از شامپوی مناسب نوع موی خود استفاده کنید.
  • موهای خود را بیش از حد نشویید. شستشوی روزانه موها باعث خشکی آن‌ها می‌شود.
  • هنگام شستشو، پوست سر را به آرامی ماساژ دهید.
  • از آب ولرم برای شستشو استفاده کنید.
  • پس از شستشو با شامپو، از نرم‌کننده مناسب استفاده کنید تا رطوبت موهایتان حفظ شود. نرم‌کننده را روی ساقه موها بمالید و از تماس آن با ریشه موها خودداری کنید.
  • از استفاده بیش از حد از سشوار، اتو مو و بابلیس خودداری کنید.
  • غذاهای حاوی پروتئین، ویتامین‌ها و مواد را به سبد غذایی خود اضافه کنید..
  • به صورت روزانه آب کافی بنوشید.
  • پوست سر خود را تمیز نگه دارید و در صورت داشتن شوره سر از شامپوهای ضد شوره استفاده کنید.
  • استرس یکی از عوامل مهم ریزش مو است. سعی کنید استرس خود را کنترل کنترل کنید.
  • از بستن موها به صورت دم اسبی تنگ خودداری کنید.

درصورت داشتن ریزش مو چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

ریزش مو یک مشکل رایج است که می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. البته در برخی موارد، ریزش مو طبیعی و موقتی است، اما در برخی دیگر ممکن است نشانه‌ای از یک مشکل جدی‌تر باشد. بنابراین، تشخیص دقیق علت ریزش مو و درمان مناسب آن، نیازمند مراجعه به پزشک متخصص است. اما چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر شما متوجه ریزش ناگهانی و شدید موهایتان شدید، به طور مثال، اگر هنگام شانه زدن، دوش گرفتن یا خوابیدن، تعداد زیادی مو از دست می‌ دهید به خصوص اگر این ریزش در مدت زمان کوتاهی رخ داده باشد، باید به پزشک مراجعه کنید.

همچنین اگر حس می کنید موهایتان نازک‌تر، شکننده‌تر یا کم پشت‌تر شده‌اند. بهتر است یک وقت از پزشک خود بگیرید.

اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم ، ریزش ۵۰ تا ۱۰۰ تار مو در روز طبیعی محسوب می ‌شود. این مقدار ریزش، به دلیل چرخه طبیعی رشد مو اتفاق می‌افتد و جایگزینی موهای جدید با موهای قدیمی است و ریزش بیش از این مقدار نگران کننده است.

برای جلوگیری از ریزش مو چه شامپویی استفاده کنیم؟

برای انتخاب یک شامپوی ضد ریزش موی موثر، به ترکیبات آن دقت کنید. ترکیبات زیر که در برخی از شامپوها استفاده می شوند بر روی موها اثرگذاری خوبی دارند.

  • کافئین موجب تحریک گردش خون می شود.
  • ساوپالمتو به تقویت فولیکول‌ها کمک می کند.
  • کتوکونازول ضد قارچ است.
  • بیوتین باعثت تقویت مو می شود.

توجه داشته باشید پیش از خرید، حتما به جنس موی خود توجه کرده و شامپویی متناسب با آن را انتخاب کنید. برای کسب بهترین نتیجه، بهتر است به طور مداوم و طبق دستورالعمل، از شامپو استفاده کرده و در صورت نیاز با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید.

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟

برای داشتن موهایی سالم و جلوگیری از ریزش، تغذیه نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. مصرف غذاهای غنی از پروتئین، ویتامین های گروه B، روی و ویتامین C به تقویت فولیکول‌های مو و کاهش ریزش کمک می ‌کنند. غذاهایی مانند گوشت، ماهی، تخم ‌مرغ، حبوبات، آجیل، سبزیجات سبز برگ‌دار، مرکبات و دانه‌ها برای سلامت مو بسیار مفید هستند. همچنین، هیدراته نگه داشتن کف سر با نوشیدن آب کافی و مدیریت استرس نیز به بهبود سلامت مو کمک می ‌کند.

تمامی خدمات تزریق هیرفیلر و پی آر پی صوزت و مو و مزوتراپی صورت و بدن در خصوص جلوگیری از ریزش مو در کلینیک زیبایی و پوست و موی دکتر میراحد موسوی ارائه میشود.

برای تعیین وقت مشاوره و خلاص شدن از ریزش مویتان یکبار برای همیشه با شماره های موجود در سایت با ما در ارتباط باشید.

منبع: کلینیک پوست و مو و زیبایی دکتر میراحد موسوی

Drahadmousavi.com

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.