چگونه با افزایش اعتماد به نفس، استرس را کاهش دهیم؟

0

آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چگونه می‌توان از سلامتی خود مراقبت کرد؟ ورزش کردن، غذای سالم، خواب کافی و مواردی از این دست، می‌توانند جسم شما را سالم نگه دارند؛ اما تنها عدهٔ کمی از ما در کنار سلامت جسم، به سلامت روح و روان خود نیز اهمیت می‌دهیم. در حقیقت معنای سلامتی بسیار بیشتر از عدم ابتلا به بیماری‌های جسمی است و باید ابعاد دیگری از وجود را نیز در نظر گرفت. به‌عنوان مثال، استرس و کمبود اعتماد به نفس موضوعی است که این روزها عدهٔ زیادی از افراد با آن مواجه‌اند؛ اما تعداد بسیار کمی برای کمک به حل این موضوع تلاش می‌کنند و برای سلامت اجتماعی و سلامت روان خود اهمیت قائل‌اند. اگر شما نیز با چنین مواردی مواجه‌اید، در این مقاله به کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس خواهیم پرداخت. همراه ما باشید تا با راهکارهایی ساده، به رفع این مشکلات کمک کنیم.

کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس

اعتماد به نفس چیست؟

اعتماد به نفس یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های شخصیتی است که می‌تواند در بسیاری از مواقع، رمز موفقیت یا عدم‌موفقیت شما باشد. در حقیقت داشتن اعتماد به نفس کافی، در پشت سر گذاشتن سختی‌ها کمک می‌کند و می‌توانید موانع را پشت سر بگذارید. اما از نظر علمی اعتماد به نفس چیست؟ در علم روانشناسی، افراد مطرح مختلف تعاریف گوناگونی را برای این عبارت ارائه داده‌اند؛ اما براساس تعریف وبستر، اعتماد به نفس به این معناست که یک نفر به توانمندی‌های خود باور و اعتماد داشته باشد. زمانی که نقاط قوت و ضعف خود را بشناسید، از توانمندی‌های خود آگاهید و برای رفع نقاط ضعف خود تلاش می‌کنید. شما می‌توانید از استعدادهای خود به بهترین نحو استفاده کرده و در جهت رسیدن به خواسته‌هایتان حرکت کنید. نداشتن اعتماد به نفس، مسیر زندگی‌تان را وارونه می‌کند. در این حالت اگرچه توانایی‌های لازم را دارید، نمی‌توانید آن‌ها را به‌کار ببندید و دائماً خود را ضعیف تصور می‌کنید. با این توضیحات، می‌بینید که اعتماد به نفس می‌تواند چه نقش مهم و مؤثری در زندگی‌تان داشته باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه عبارت مقابل را در گوگل جستجو کنید و روی لینک اول کلیک کنید: اعتماد به نفس چیست اعظم صادقیان

تعریف دقیق استرس و اضطراب

زندگی در جوامع صنعتی و شهرهای شلوغ، برای همهٔ ما یک عارضه به دنبال دارد؛ استرس. تقلای دائمی برای رسیدن به خواسته‌ها و مقابله با مشکلات، استرسی را در وجود ما نهادینه کرده‌است که به نظر می‌رسد به بخشی از شخصیتمان تبدیل شده‌است. حتماً شنیده‌اید که استرس عامل بسیاری از بیماری‌های جسمی نیز هست. بنابراین لازم است برای کنترل آن، به دنبال راه‌حل باشیم. پیش از آن لازم است تعریفی از استرس را مرور کنیم؛ استرس درواقع پاسخ طبیعی بدن به فشارهای روانی است. زمانی که این فشار بیش از حد باشد، پاسخ بدن نیز سطوح بالایی از استرس خواهد بود.

نگرانی و سطوح کنترل‌شده‌ای از استرس، شاید رمز و راز بقا باشند؛ چیزی که شما را به دور شدن از فشارهای وارده حرکت می‌دهد و سبب تلاش برای رفع یک مشکل می‌شود. با این حال افزایش میزان استرس علاوه‌بر این‌که از نظر روحی و روانی مشکلاتی را ایجاد می‌کند، جسم را نیز تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. بنابراین لازم است با راهکارهای کاهش استرس، آشنا شوید. موارد متعددی می‌توانند استرس شما را افزایش دهند که تا حد زیادی هم به اولویت‌هایتان مربوط هستند. به‌عنوان مثال، اگر ظاهر شما برایتان اهمیت زیادی دارد، احساس مشکل در ظاهر می‌تواند استرس شدیدی را به شما القا کند. محل کار، اجتماع، خانواده، رقابت، مسائل مالی، بروز تغییرات، وضعیت سلامتی و … ازجمله مواردی هستند که می‌توانند استرس زیادی را به شما وارد کنند.

کاهش استرس

چه ارتباطی میان استرس و اعتماد به نفس وجود دارد؟

حال که می‌دانید استرس و اعتماد به نفس چیست، باید گفت میان استرس و اعتماد به نفس، یک رابطهٔ معکوس دوطرفه وجود دارد. به‌عبارتی هرقدر اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، استرس کمتری خواهید داشت و به هر میزان کنترل بیشتری بر استرستان داشته باشید، اعتماد به نفستان نیز بیشتر خواهد شد. به همین خاطر کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس، به همراه هم اتفاق می‌افتند. یکی از روش‌هایی که می‌تواند سبب کاهش اضطراب شود، افزایش اعتماد به نفس است. زمانی که به خود و توانایی‌هایتان ایمان داشته باشید، می‌دانید که از پس چالش‌ها بر می‌آیید. بنابراین دیگر جایی برای استرس بیش از اندازه وجود نخواهد داشت، به همین دلیل گاهی کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس، روش‌های یکسانی خواهند داشت. در ادامه به روش‌هایی پرداخته‌ایم که با افزایش اعتماد به نفس، سبب کاهش نگرانی و استرس خواهند شد:

راه‌های افزایش اعتماد به نفس برای کاهش استرس

همان‌طور که گفته شد، کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس در راستای هم اتفاق می‌افتند، به همین خاطر است که برای دور شدن از استرس و کاهش نگرانی، لازم است کمی روی اعتماد به نفستان کار کنید. برای این کار روش‌های مختلفی وجود دارند که چند مورد از کاربردی‌ترین‌ راه های افزایش اعتماد به نفس را در ادامه بررسی کرده‌ایم:

  • برای افزاش اعتماد به نفس پیش از هر چیز لازم است با خودتان روراست باشید. شناخت نقاط قوت و ضعف با نگاهی واقع‌بینانه، به شما کمک می‌کند خودتان را بهتر بشناسید. برای این کار می‌توانید از افراد نزدیک و مورد اعتماد خود نیز کمک بگیرید.

  • کارهایی را انجام دهید که به شما کمک می‌کنند احساس بهتری نسبت‌به خودتان داشته باشید. به‌عنوان مثال، اگر احساس می‌کنید با کمی کاهش وزن زیباتر به نظر می‌رسید، حتماً در جهت آن تلاش کنید و بدانید این تلاش ارزشمند است.

  • سعی کنید مسئولیت کارهای هر چند کوچک را برعهده بگیرید. اگرچه این کار می‌تواند شما را تحت فشار و استرس بگذارد؛ اما باید بدانید مواجه شدن با ترس‌ها، بخشی از مسیر کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس است.

  • توانمندی‌های فردی خود را افزایش داده و دائماً برای بهبود آن‌ها تلاش کنید. مطالعهٔ زیاد و یادگیری یک حرفه، می‌تواند به شما احساس مفید بودن را القا کند. زمانی که در جمع حرفی برای گفتن داشته باشید، متوجه می‌شوید که چقدر ارزشمند هستید.

  • تقویت برخی ویژگی‌های شخصیتی دیگر نیز می‌تواند به کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس شما کمک کند. به‌عنوان مثال، مقابله با خجالتی بودن، سرزنش نکردن خود، قاطعیت و مواردی از این دست، به کاهش اضطراب و افزایش اعتماد به نفس کمک خواهند کرد.

  • مشورت با یک متخصص، می‌تواند بهترین راهکار برای مقابله با مشکلات این‌چنینی باشد. در نظر داشته باشید که راهکارهای ارائه‌شده توسط دوستان و اطرافیان شما، ممکن است صرفاً تجربیات شخصی باشند که پایه و اساس علمی ندارند، به همین خاطر مراجعه به متخصص می‌تواند مسیرهای مطمئن‌تری را پیش‌ِروی شما قرار دهد. دکتر اعظم صادقیان یکی از متخصصان خبره و باسابقه در این زمینه است که برای کمک به مددجویان، همواره بهترین راه‌ها را پیشنهاد می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید به وب‌سایت ایشان مراجعه کنید. برای اینکار تنها کافی است اسم ایشان را در گوگل جستجو کنید و روی لینک اول بزنید.

افزایش اعتماد به نفس

کلام آخر

اگرچه در سال‌های اخیر بسیاری از افراد مراجعه به روانشناس را در برنامهٔ خانوادگی خود قرار داده‌اند؛ اما هنوز هم گارد واضحی نسبت‌به این موضوع برای بسیاری از افراد وجود دارد که باید در راستای حذف آن تلاش کنیم. مراجعه به یک روانشناس می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود ببخشد. همان‌طور که در ارتباط با مشکلاتتان با دوستانتان مشورت می‌کنید، می‌توانید با یک روانشناس صحبت کنید که ضمن شنیدن حرف‌هایتان، راهکارهای مؤثری ارائه کند. یکی از راهکارهای کاهش استرس و افزایش اعتماد به نفس، همین است که باید در جهت دستیابی به آن تلاش کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.