خرید برنج یکی از دغدغههای ما ایرانیهاست؛ چرا که این ماده یکی از مهمترین و حیاتیترین مواد غذایی است که در وعدههای روزانه مصرف میکنیم. اگر تشخیص برنج با کیفیت از غیر آن برای شما دغدغه شده است، این مقاله را بخوانید تا با روشهای تشخیص، و آموزش خرید برنج آشنا شوید؛ همچنین در ادامه سایتی را جهت خرید برنج به شما معرفی خواهیم کرد.
اکثر برنجهای ایرانی کیفیت بالایی دارند، برنج های زیادی در بازار به چشم میخورد که از لحاظ ظاهر شبیه برنج شمال هستند. عطر و بو و مزهی برنج دم کشیده مرغوب که بسیار وسوسه انگیز است و انکار نشدنی!
در خرید برنج ایرانی به دانههای برنج با دقت نگاه کنید. دانههای برنج باید یکدست و یک اندازه باشد. دانههای ریز و درشت و زرد و سفیدی که بعضی لاغر و بلند و برخی چاق و کوتاه باشد، نشانه این است که برنج مورد نظر نمیتواند مرغوب باشد. رنگ برنج، گویای کیفیت آن است. برنج مرغوب علاوه بر ظاهر یک دست، رنگی بلوری و عاج مانند دارد و این رنگ سفید کاملاً شفاف است؛ و هیچ اثری از زردی در آن نیست.
کیفیت بهترین برنج ایرانی چگونه است؟
یکی از مهمترین معیارهای شناخت برنج ایرانی مرغوب، دانه بلند بودن آن است. البته این بیشتر به ذائقه ایرانی برمیگردد. چراکه در قاره آمریکا برنجهای ریزدانه را بیشتر میپسندند. البته باید توجه کرد که برنجهای خارجی ممکن است در این زمینه شما را گول بزنند. چون به صورت نیمپخت بیشتر از برنجهای داخلی قد میشکند، اما تنها خاصیتشان همین قد کشیدن است؛ در حالی که برنج مرغوب ضمن برخوردار بودن از اندازه مناسب طعم و بوی بسیار مطبوعی دارد. به گونهای که از هنگام خرید تا پخت میتوان بوی آن را احساس کرد.
عطر برنج ایرانی مورد دیگری است که باید مورد توجه قرار داد. برای این کار یک مشت برنج در بین دو دستتان قرار دهید و در آن بدمید. اینگونه میتوان عطر برنج را حس کرد. معیار خیلی آسانتر برای تشخیص برنج خوب، برنجی است که اندازه دانههای آن با هم تفاوت چندانی نداشته باشند. به طوری که اگر چند دانه آن را کنار هم بگذراید از نظر رنگ و اندازه دانه با هم تفاوتی نداشته باشند. یکی از فاکتورهای مهم برای یک برنج مرغوب این است که تا مدتها بعد پخت خشک نشده و همان طعم اول را داشته باشد که البته این نکته را نمیتوان از روی برنج خام تشخیص داد.
خرید برنج ایرانی درجه یک از کشاورز
شاید ادعا داشته باشید که برنج مصرفی خود را از کشاورز گرفتهاید، اما بعد از پخت کیفیتی که انتظار آن را داشتید به شما نشان داده نخواهد شد، اگر اطلاعات و سررشته کافی برای تشخیص برنج با کیفیت و تهیه آن از کشاورز را ندانید، باید اشاره کنیم که هر کشاورزی برنج خود را دارد و از تشخیص کیفیت تمام و کمال برنج آشنا نیست. درست است که تا جای ممکن باید برنج ایرانی را بدون واسطه و دسته اول خرید، اما برای خرید بهترین برنج ایرانی کشاورز باید از کارخانه شالیکوبی یا عمده فروشان برنج در شمال اقدام کنید.
چند نوع برنج ایرانی داریم؟
این سوال در ذهن بسیاری از افراد وجود دارد که بهترین برنج شمال کدام است؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید انواع آنها را شناخت. برنجهای ایرانی به چهار دسته کلی تقسیم میشوند: هاشمی، طارم، گرده و پرمحصول. در بین این چهار نوع، برنج هاشمی از همه مرغوبتر است. عمدتا در گیلان کشت میشود و پروتئین بالایی دارد. به همین خاطر وقتی آن را در کف دستانتان مالش میدهید، چربی کمی که از برنج جذب دست میشود را احساس میکنید.
برنجها از لحاظ محل کشت طبقهبندی دارند. از آنجا که برنج در خیلی از مناطق کشور در حال کشت است، برآورد میشود که در ۱۱ استان کشاورزانی به کشت برنج مشغول باشند، اما عموم برنجهای فریدونکنار از مرغوبیت ویژهای برخوردار هستند و قیمت بالاتری دارند.
چگونه بهصورت حرفهای برنج بپزیم؟
هنگام شستن برنج، نباید دانههای برنج را چنگ بزنید؛ چرا که سبب شکسته شدن برنج شده و هنگام طبخ شفته میشود. این مسئله در زمان کشیدن برنج بر سر سفره مهمان و یا مجالس از اهمیت ویژه در ظاهر برنج برخوردار است. در ادامه مطالبی برگزیده از فوت و فنهای اصلی پخت برنج از سایت «برنج اول» به شما آموزش خواهیم داد.
- پاک نمودن برنج و شستن آن تا زمانی که آب سیاه برنج، کاملا از آن خارج شود.
- اضافه کردن نمک و خیساندن برنج شسته شده به مدت یک الی دو ساعت.
- به ازای هر لیوان یا پیمانه برنج، تقریباً یک قاشق غذاخوری به آن نمک برای خیس خوردن اضافه کنید.
- زمانی که آب قابلمه به جوش آمد؛ قبل از ریختن برنج داخل قابلمه، آب برنج را خالی کنید.
- مدت جوش هر برنج متفاوت است. ولی زمانی که برنج، اطرافش نرم و مغزش کمی سفت بود، آماده آبکشی است.
- اگر تمایل دارید برنج شما سفیدتر شود؛ میتوانید مقداری آبلیمو داخل قابلمه همراه برنج بریزید.
- بعد از آبکشی برنج، چنانچه شور بود؛ میتوانید مقداری آب سرد بر روی آن بریزید، تا شوری آن را بگیرد.
- کف قابلمه مقداری روغن بریزید و مواد ته دیگ خود را در آن قرار دهید سپس برنج آبکشی شده را داخل آن بریزید.
- در زمان پختن، با کفگیر، برنج را شبیه به کوه درست کنید، و با انتهای کفگیر چند سوراخ بر روی سطح برنج ایجاد کنید.
- حتماً از پارچه دمکنی درب قابلمه، در زمان دم کشیدن برنج استفاده کنید، تا پلو شفته نشود.
خرید اینترنتی برنج از شمال
یکی از محصولات نامی مناطق شمال، برنج طارم است. درست است که طارم روستایی در زنجان است و برای اولین بار این محصول در همان روستا کشت شد، اما این روزها باکیفیتترین این نوع در بخشهای مختلف شمال به ویژه در فریدونکنار کشت میشود. در جمع برنجهای مجلسی نام برنج صدری نیز همیشه وجود دارد. این محصول پس از پخت عطر و طعم منحصربهفردی به خود میگیرد، همچنین بلند و قد کشیده میشود. برخی از افراد پس از اینکه برنجهای خارجی را میل میکنند، دچار نفخ میشوند که به خاطر سنگینی آنها است. این محصول بسیار سبک است و برای چنین افرادی توصیه میشود.
برنج ایرانی در انواع فروشگاههای زنجیرهای و بازارهای محلی و سنتی فروخته میشود. البته اگر زمان کافی برای مراجعه حضوری ندارید، خرید اینترنتی برنج کشاورز در سایتهای معتبری مثل «برنجاول» که یکی از تولیدکنندگان بزرگ و کارخانهداران برنج ایرانی در مازندران است، میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد. در پایان جهت کسب اطلاعات تکمیلی راهنمای خرید بهترین برنج ایرانی از کشاورز، دعوت میکنیم تا مقالات سایت تخصصی برنج ایرانی را مطالعه فرمایید.
منبع: سایت برنجاول