۳ روش آسان ساخت فلزیاب و طلایاب با توضیح مرحله به مرحله

0

آیا تا به حال به ساخت یک فلزیاب یا طلایاب فکر کرده‌ اید؟ با داشتن مقداری اطلاعات و ابزار ساده، شما هم می‌ توانید در خانه فلزیاب خود را بسازید. در ادامه ۳ روش ساده برای ساخت فلزیاب و طلایاب را به شما آموزش می دهیم. با ما همراه باشید.

روش اول: ساخت فلزیاب با آنتن ماهواره (LNB)

در این روش، ما از یک گیرنده ال ان بی (LNB) ماهواره برای ساخت فلزیاب استفاده خواهیم کرد. ال ان بی ماهواره دستگاهی است که سیگنال های ماهواره را دریافت می کند و آنها را تقویت می نماید. اما با کمی خلاقیت، می توان از آن برای ساخت یک فلزیاب ساده هم استفاده کرد.

وسایل مورد نیاز:

  • آنتن ماهواره
  • LNB
  • سیم و کابل
  • بلندگو یا هدفون
  • باتری ۹ ولت
  • جعبه پلاستیکی

مراحل ساخت:

۱٫ ابتدا LNB را به دقت از آنتن ماهواره جدا کنید. هنگام انجام این کار مراقب باشید به LNB آسیبی نرسد.

۲٫ سیم ها را به پایانه های LNB متصل کنید. یک سیم را به ورودی LNB و سیم دیگر را به بدنه فلزی LNB لحیم کنید. از اتصال صحیح و محکم اطمینان حاصل کنید.

۳٫ سر دیگر سیم ها را به بلندگو یا هدفون وصل کنید. اگر از بلندگو استفاده می کنید، یک مقاومت مناسب در مسیر قرار دهید تا از آسیب به بلندگو جلوگیری شود.

۴٫ حالا باتری ۹ ولت را با استفاده از کابل به مدار متصل کنید. قطب مثبت باتری به سیمی که به بدنه LNB وصل است و قطب منفی به سیم ورودی LNB متصل می شود.

۵٫ تمام قطعات را به گونه ای درون جعبه پلاستیکی قرار دهید که LNB از جعبه بیرون باشد. از عایق بودن کابل ها و اتصالات مطمئن شوید. سوراخی برای خروج کابل هدفون یا بلندگو ایجاد کنید. در جعبه را ببندید و محکم کنید.

نحوه استفاده:

فلزیاب ساخته شده را روشن کنید و آنتن (LNB) را به موازات سطح زمین نگه دارید.

هنگام نزدیک شدن به اشیاء فلزی، باید تغییر صدا در هدفون یا بلندگو بشنوید. هرچه فلزیاب به شیء فلزی نزدیکتر شود، صدا بلندتر خواهد شد.

برای پیدا کردن دقیق محل شیء فلزی، کافی است LNB را به آرامی در جهات مختلف حرکت دهید. محلی که بیشترین صدا را دارد، نشانگر موقعیت شیء فلزی است.

برای افزایش عمق کاوش، می توانید از چند LNB به صورت سری یا موازی استفاده کنید یا آنتنی با ابعاد بزرگتر بسازید.

روش دوم: ساخت فلزیاب با آهنربا

در این روش قصد داریم با استفاده از یک آهنربای قوی، یک فلزیاب بسازیم که بتواند حداقل فلزات آهنی را شناسایی کند.

وسایل مورد نیاز:

  • آهنربای نئودیمیوم یا فریت قوی
  • LED سبز یا قرمز با سایز متوسط
  • مقاومت ۲۲۰ اهم
  • سیم های رابط
  • بِردبُرد
  • باتری ۹ ولت با کانکتور
  • جعبه پلاستیکی مناسب

مراحل ساخت:

  1. برای ساخت فلزیاب با آهنربا ابتدا پایه های بلند و کوتاه LED را شناسایی کنید. پایه بلند معمولا آند (قطب مثبت) و پایه کوتاه کاتد (قطب منفی) است.

۲٫ یک سر مقاومت ۲۲۰ اهم را به پایه بلند LED، یعنی آند، لحیم کنید. سر دیگر مقاومت را از یک سمت بردبرد عبور دهید.

۳٫ یک سیم را به پایه کوتاه LED، یعنی کاتد، لحیم کنید. سر دیگر این سیم را به قطب منفی باتری متصل کنید.

۴٫ سیم دیگری را از قطب مثبت باتری به یک سر آهنربا لحیم کنید. آهنربا را طوری انتخاب کنید که به راحتی جریان برق را از خود عبور دهد.

۵٫ حالا یک سر سیم دیگر را به سر دیگر آهنربا لحیم کنید و انتهای این سیم را در کنار سر دیگر مقاومت روی بردبرد قرار دهید.

۶٫ تمام اجزای مدار را با دقت درون جعبه پلاستیکی جا دهید. آهنربا باید از سوراخی که روی جعبه ایجاد می کنید بیرون باشد. کابل باتری نیز باید فضای کافی برای اتصال داشته باشد. در جعبه را ببندید و محکم کنید.

نحوه استفاده:

با روشن کردن فلزیاب، نزدیک کردن آهنربا به اشیاء فلزی موجب روشن شدن LED خواهد شد.

شدت روشنایی LED متناسب با اندازه، جنس و فاصله شیء فلزی تغییر می کند. اشیاء فلزی بزرگتر یا نزدیکتر، LED را پرنورتر می کنند.

با حرکت دادن آرام آهنربا در نزدیکی سطح مورد جستجو می توانید محل دقیق اشیاء فلزی پنهان را شناسایی کنید.

وجود برخی فلزات مانند طلا، نقره یا آلومینیوم باعث روشن شدن LED با شدت کمتری می شود. برای تشخیص این فلزات باید آهنربا را تا حد ممکن به سطح نزدیک کنید.

روش سوم: ساخت فلزیاب با آنتن تلویزیون

روش دیگری که می توانید برای ساخت فلزیاب امتحان کنید، استفاده از یک آنتن تلویزیون قدیمی است. با کمی ابتکار می توانیم یک آنتن تلویزیون را به فلزیاب تبدیل کنیم.

وسایل مورد نیاز:

  • آنتن تلویزیون (ترجیحا آنتن های بشقابی یا مارپیچ)
  • دیود ۱N34 یا هر دیود سیگنال کوچک
  • هدفون با امپدانس بالا (بالای ۲ کیلواهم)
  • کابل های رابط
  • جعبه پلاستیکی مناسب

مراحل ساخت:

۱٫ با استفاده از کابل های رابط، دو سر آنتن تلویزیون را به دو پایه دیود متصل کنید. اتصال باید محکم باشد و در صورت لزوم از لحیم کاری استفاده کنید.

۲٫ سر دیگر دیود را به یکی از سیم های هدفون وصل کنید. این کار را با دقت و حوصله انجام دهید تا به کابل صدمه ای وارد نشود.

۳٫ سیم دیگر هدفون را به بدنه فلزی آنتن لحیم کنید. سعی کنید محل اتصال امکان نفوذ آب نداشته باشد.

۴٫ تمام اجزای مدار شامل آنتن، دیود و کابل هدفون را داخل جعبه پلاستیکی قرار دهید. آنتن باید به گونه ای خارج از جعبه باشد که بتواند به راحتی روی سطح مورد نظر حرکت کند. از محل اتصال کابل هدفون عایق بندی کنید. در پایان، در جعبه را ببندید.

نحوه استفاده:

هدفون را در گوش قرار دهید و آنتن را بر روی سطح یا زمینی که فکر میکنید فلز در آن پنهان است به آرامی حرکت دهید.

با نزدیک شدن به فلزات، صدای بلندتری در هدفون خواهید شنید. این صدا معمولا به شکل ضربه یا تق تق است و با اندازه شیء فلزی ارتباط دارد.

با حرکت آنتن در جهت های مختلف میتوانید محل دقیق فلزات را پیدا کنید. بیشترین صدا، نزدیکترین فاصله به جسم فلزی را نشان می دهد.

برای افزایش قدرت و حساسیت فلزیاب می توانید از بوستر آنتن استفاده کنید یا آنتن های بزرگتر مانند آنتن مسطح بشقابی یا آنتن مارپیچ بسازید.

جمع بندی نهایی

امیدواریم این توضیحات، نحوه ساخت و استفاده از فلزیاب های خانگی را برای شما روشن کرده باشد. همیشه در انتخاب مواد و قطعات، اتصالات مطمئن و عایق کاری مناسب دقت کنید. هرچند این فلزیاب های دست ساز برای سرگرمی مناسب هستند، اما برای کارهای تخصصی تر استفاده از فلزیاب های حرفه ای را توصیه می کنیم.

ما در این سه روش، تلاش کردیم با ساده ترین مواد و ابزار به شما ساخت فلزیاب را آموزش دهیم. امیدواریم این آموزش برای شما مفید بوده باشد. فراموش نکنید که تمرین و تجربه، کلید موفقیت در کار با فلزیاب است.

با آرزوی موفقیت برای شما عزیزان، منتظر تجربیات و نظراتتان هستیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد فلزیاب های حرفه ای پیشنهاد می کنیم به سایت فلزیاب توران مراجعه کنید.

 

Rate this post

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.