کاربرد دکستروز خشک آنهیدروز در صنعت غذایی

0

دکستروز خشک آنهیدروز به عنوان یک شیرین کننده و مکمل غذایی یکی از مهمترین مواد افزودنی در تولید مواد غذایی است. در صنعت غذایی این ماده بیشترین استفاده را دارد و اغلب در صنایع مختلف همچون صنعت داروسازی، نوشیدنی، خوراک دام و دیگر صنایع نیز به کار می رود.

با توجه به تاثیرات مفید این ماده اکثر تولید کنندگان آن را به جای شکر در تولید مواد غذایی استفاده می کنند. البته ورزشکاران نیز از این ماده استقبال بیشتری می کنند به این دلیل که موجب افزایش سطح گلیکوژن ماهیچه ها می شود.

در ادامه این ماده را معرفی کرده و موارد استفاده از آن در صنعت غذایی را بیان خواهیم کرد.

تعریف سایت: ambitionchems در مورد دکستروز خشک آنهیدروز

Dextrose Anhydrous, also known as D-glucose, is a monosaccharide or simple sugar that is derived from corn starch or sucrose. It is a white crystalline powder that is sweet to the taste and easily soluble in water.

Dextrose Anhydrous is commonly used in the food industry as a sweetener, bulking agent, and flavor enhancer. It can also be used in pharmaceuticals, cosmetics, and in fermentation processes for the production of alcohol, organic acids, and antibiotics.

 

دکستروز بدون آب، همچنین به عنوان D-گلوکز شناخته می شود، یک مونوساکارید یا قند ساده است که از نشاسته ذرت یا ساکارز به دست می آید. این یک پودر کریستالی سفید است که طعم آن شیرین است و به راحتی در آب حل می شود.

دکستروز بدون آب معمولا در صنایع غذایی به عنوان شیرین کننده، عامل حجیم کننده و تقویت کننده طعم استفاده می شود. همچنین می توان از آن در داروسازی، آرایشی و بهداشتی و در فرآیندهای تخمیر برای تولید الکل، اسیدهای آلی و آنتی بیوتیک ها استفاده کرد.

دکستروز خشک آنهیدروز

در صنایع غذایی دکستروز خشک آنهیدروز به عنوان یک نگهدارنده موجب افزایش نیمه عمر محصولات غذایی می شود. این ماده پودری شکل بوده و از ساقه طبیعی ذرت گرفته شده است. دکستروز خشک آنهیدروز فاقد آب است و همچون شکر سفید در پخت و پز مورد استفاده قرار می گیرد

 

کاربردهای دکستروز خشک آنهیدروز در صنایع غذایی

این ماده اگرچه یک شیرین کننده یا مکمل غذایی است اما در صنایع غذایی به عنوان یک نگهدارنده بیشترین کاربرد را دارد.

استفاده از این ماده در صنایع غذایی موجب افزایش ماندگاری فرآورده های غذایی می شود از کلوخه شدن مواد در نیز به بهترین شکل جلوگیری می کند.

دکستروز در صنایع غذایی به دو شکل خشک و آبدار مورد استفاده قرار می گیرد که بیشترین تفاوت بین این دو ماده به دلیل ساختار مولکولی به کار رفته در آن دو ماده است. البته نوع خشک آن فاقد آب بوده و در صنایع تولید غذا بیشترین کاربرد را دارد.

صنعت کاربردهای خاص مزایا
صنایع قنادی و خشکبار تنظیم بافت، افزایش ماندگاری، شیرین‌کنندگی بهبود بافت محصولات، افزایش مدت نگهداری، جایگزینی مناسب برای شکر
صنایع نانوایی حفظ رطوبت، بهبود طعم، تنظیم بافت افزایش نرمی نان، بهبود طعم، افزایش ماندگاری
صنایع نوشیدنی شیرین‌کنندگی، منبع انرژی سریع کاهش کالری، افزایش انرژی، بهبود طعم
صنایع ورزشی تامین انرژی سریع، بهبود عملکرد عضلانی افزایش سطح گلیکوژن، بهبود ریکاوری پس از تمرین
صنایع گوشت و غذاهای آماده تنظیم طعم، افزایش ماندگاری بهبود طعم، کاهش فعالیت میکروبی، افزایش مدت نگهداری

مهمترین کاربردهای دکستروز خشک آنهیدروز عبارت اند از:

:

فروشگاه‌های قنادی و خشکبار

از کاربردهای دکستروز خشک آنهیدروز می توان به فروشگاه های قنادی و خشکبار اشاره کرد. اکثر محصولات غذایی در قفسه های شیشه ای فروشگاه های قنادی به دلیل آن که در دمای محیط نگهداری میشوند برای اینکه ماندگاری بیشتری داشته باشند حاوی این ماده نگهدارنده هستند.

برگه های قیسی، آلو بخارا و انجیر خشک موجود در فروشگاه های قنادی و خشکبار حاوی پودر سفید هستند که بخش قابل توجهی از آن را دکستروز خشک آنهیدروز تشکیل داده است.

استفاده از این ماده در محصولات شیرینی موجب تنظیم بافت و ساختار محصول می شود. اغلب محصولات شیرین همچون ژله ها و پاستیل ها و آبنبات های نیز دارای ماده اولیه دکستروز خشک هستند.

نان های صنعتی و فانتزی

از مواد اولیه کاربردی در محصولات پخت و تهیه نان صنعتی و فانتزی می توان دکستروز خشک آنهیدروز را نام برد. از این محصول به منظور حفظ بافت و کیفیت دلپذیر محصولات استفاده می شود.

نوشیدنی ها

در صنایع نوشیدنی نیز دکستروز خشک آنهیدروز به عنوان یک ماده اصلی و نگهدارنده در اکثر نوشیدنی ها به ویژه نوشیدنی های گرم استفاده می شود. در مواد تشکیل دهنده نوشیدنی های گرم به ویژه آنهایی که کم کالری یا دارای کالری مفید هستند از این نوع پودر خشک استفاده می شود.

مکمل های بدنسازی و ویتامینی

از این ماده در تولید مکمل های بدنسازی برای ورزشکاران در صنایع غذایی نیز استفاده می شود. استفاده از این ماده در مکمل های بدنسازی موجب آزادسازی سریع انرژی و بهبود سلول های آسیب دیده می شود.

فرآورده‌های گوشتی و غذای آماده

دکستروز خشک آنهیدروز به عنوان یک افزودنی و طعم دهنده در مواد غذایی موجب تعدیل طعم های ترش، شیرین، تند و شور در غذاها می شود و در طعم نهایی مواد غذایی نقش بسزایی را برعهده دارد.

البته از این ماده در فرآورده های گوشتی و غذاهای آماده نیز استفاده می شود تا بدین شکل مانع از فعل و انفعال مواد تشکیل دهنده در غذاهای آماده و کنسرو شده می شود.

نتیجه گیری

دکستروز خشک آنهیدروز به عنوان یک شیرین کننده طبیعی هم تراز با قند خون بدن در بین ورزشکاران و همچنین افرادی که تمرین های سخت بدنسازی انجام می دهند از محبوبیت بالایی برخوردار است. .

در صنعت غذایی این ماده بیشترین استفاده را دارد و اغلب در صنایع مختلف همچون صنعت داروسازی، نوشیدنی، خوراک دام و دیگر صنایع نیز به کار می رود.

با توجه به تاثیرات مفید این ماده اکثر تولید کنندگان آن را به جای شکر در تولید مواد غذایی استفاده می کنند. البته ورزشکاران نیز از این ماده استقبال بیشتری می کنند به این دلیل که موجب افزایش سطح گلیکوژن ماهیچه ها می شود.

 

5/5 - (2 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.