انواع پارامترهای تست فلوک شبکه چیست؟

0

دستگاه تست فلوک شبکه شرکت دیجی فلوک ایران بهترین نوع دستگاه برای تست و آنالیز پسیو شبکه و تجهیزات استفاده شده است که ارزیابی کاملی از شبکه را به ما ارائه می‌دهد. از جمله مواردی که در پیاده سازی و اجرای شبکه و رفع اختلالات آن، می توان به آن اشاره کرد تکنولوژی پیشرفته دستگاه تستر فلوک می باشد که برای تهیه و تنظیم گزارش تست آماری مکانیزم های پسیو شبکه از آن استفاده می شود.

در زیر به برخی از ویژگی ها و خدمات تست فلوک اشاره می شود:

  • گزارش محل دقیق وجود نویز در مسیر کابلکشی
  • تست دقیق و کامل تجهیزات فزیکی شبکه شامل کابل، کیستون، پچ پنل، پچ کورد
  • مشخص نمودن یا غیراصلی بودن تجهیزات پسیو شبکه
  • مشخص کردن متراژ دقیق کابل کشی‌ ها گزارش اشکالات اتصالات پچ‌ پنل و کیستون
  • گزارش قطع بودن یا ضعیف بودن نحوه اتصال رشته‌های کابل به کیستون
  • گزارش وجود کشش یا خمش بیش از حد و محل دقیق آن در مسیر کابل کشی

تست فلوک شبکه واقعا چیست؟

سوال اصلی این است که تست فلوک چیست؟ تست فلوک کابل شبکه، در هنگام نصب کابل های جدید و عیب یابی کابل های موجود نقش مهمی را ایفا می کند. تسترهای فلوک کابل شبکه، ابزارهای تشخیصی ضروری هستند که قابلیت اطمینان و عملکرد سیستم را با شناسایی و تجزیه و تحلیل خطاها و اشکالات شبکه کابلی بررسی می کنند. با تست فلوک کابل شبکه، می توانید دریافت را در پارامترهای مختلف پیش بینی کنید که باعث کاهش دقت و کارایی شبکه می شود. پارامترهای شناسایی شده ثبت و با مقادیر و مشخصات استاندارد مقایسه می شوند.

نتایج تست فلوک کابل شبکه نشان‌دهنده انطباق کابل‌ها و دستگاه‌ها با استانداردها و مقررات در حال تغییر است و این اطمینان را فراهم می‌کند که پیوندهای کابل‌کشی می‌توانند داده‌ها را به طور موثر برای ارتباط داده‌ای صاف و با کیفیت بالا در برنامه‌های Datacom انتقال دهند. برخی از آزمایش‌های معمول کابل برای کابل‌کشی تست فلوک کابل شبکه عبارتند از: طول، نقشه سیم، تضعیف، NEXT، مقاومت حلقه DC و تست‌های تلفات برگشتی و…

تست دوره‌ای کابل‌ها در درازمدت بسیار سودمند است تا از خرابی‌های غیرضروری طولانی، هزینه‌های تعمیر بیش از حد و جریمه‌های قانونی جلوگیری شود. تجهیزات مختلف تست و اندازه گیری، عملکرد تمام دستگاه های الکتریکی یا الکترونیکی را تأیید می کند. تست کابل همچنین تضمین می کند که زیرساخت شبکه شما «مقاوم در آینده» باقی می ماند.

پارامترهای تست فلوک و کاربرد انها

تست فلوک پارامترهای مختلفی را دارا می باشد که از جمله پارامترها به چند نمونه از پارامترهای تست فلوک اشاره می کنیم، انواع پارامترهای تست فلوک و کاربرد انها به شرح ذیل می باشد:

  • پارامتر Wiremap

این پارامتر برای شناسایی و تشخیص اشکالات فیزیکی در شبکه است که شامل نصب صحیح سوکت ها در انتهای کابل، هرگونه اتصال کوتاه بین 2 یا چند رشته کابل, قطعی 1 یا چند رشته, چیدمان صحیح رشته ها و غیره…

  • پارامتر Propagation Delay

یکی از پارامترهای تست فلوک را می توانیم به تاخیر در انتشار به مدت زمانی اشاره کنیم که یک سیگنال از یک طرف کابل ارسال و در طرف دیگر دریافت می شود که بر اساسmilliseconds,nanosecond, picosecends  سنجیده می شود .

  • پارامترDelay Skew

یکی از پارامترهای تست فلوک است که نمایش دهنده ی میزان اختلاف زمان انتشار سیگنال در سریع ترین زوج سیم با کندترین زوج سیم است که معمولا بین 25-30 نانو ثانیه برروی 100 متر کابل می باشد.

  • پارامتر Cable Length

این پارامتر برای محاسبه طول کابل به کار میرود که با استفاده از این پارامتر اطمینان حاصل می شود که طول کابل از استاندارد 100 متر بیشتر نشود.

  • پارامتر Insertion Loss

میزان افت سیگنال در انتهای یک خط نسبت بهInsertion Loss  اولیه که برروی خط ایجاد شده اشاره می کند که این افت توسط مقاومت الکتریکی کابل مسی ایجاد شده یا افت انرژی توسط عایق های روی کابل یا میزان امپدانس ایجاد شده توسط کانکتور ها است. این پارامتر معمولا بر حسبdB  با یک علامت منفی (-) مشخص می شود. میزان این مقدار با زیاد شدن طول و فرکانس کابل افزایش میابد.

  • پارامتر Return Loss

مقدار سیگنال برگشتی به سمت فرستنده می باشد که این مقدار سیگنال برگشتی توسط اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور بوجود می آید که معمول

  • پارامتر Near End-Cross Talk NEXT

مقدار نشتی سیگنال از یک زوج را نشان می دهد. این نشتی توسط زوج های دیگر وابسته به فاصله ای که از این زوج دارند دریافت و اندازه گیری می شود.در حالی که همه فکر می کنند نویز از بیرون وارد شبکه می شود. نشتی ناشی از زوج ها بر روی یکدیگر بزرگترین عامل نویز در سیستم های کابل کشی شبکه است. اگر میزان نشتی دریافتی روی یک زوج در سمت فرستنده اندازه گیری شود این پارامتر Next نامیده می شود.

  • پارامتر The Equal-Level Far-End Crosstalk ELFEXT

میزان FEXT انتهای هر خط را می گویند. FEXT در عمل بسیار شبیهNEXT  می باشد با این تفاوت که در انتهای کابل (در سمت گیرنده) اتفاق می افتد.

  • پارامتر Attenuation-to-Crosstalk ratio ACR

تفاوت بین افت سیگنال وNEXT  که برحسب dB  سنجیده می شود و مشخص کننده میزان قدرت افت سیگنال نسبت بهCrosstalk  انتهای خط می باشد. در حالت معمول میزانACR  باید در حدود 7dB  باشد تا بتوانیم یک کارآیی خوب از کابل داشته باشیم. در بعضی مواقع لازم است از کابل هایSTP (ShieldedTwisted Pair)  بجای UTP (UnshieldedTwisted Pair) استفاده کنیم تا میزان ACRرا بالا ببریم.

بخش های دیگر پارامترهای تست فلوک عبارت اند از:

  • cable ID: شناسه ای که کارشناس شبکه حین تست برای نامیدن یا شناسایی یک قطعه کابل تعیین نموده است. شما از روی این نام می توانید بفهمید که تست مربوط به کدام قطعه کابل می باشد.
  • Date/Time: تاریخ و ساعت تست
  • Headroom: هدروم: اگر بخواهیم با یک پارامتر کلی کیفیت کابل را بررسی کنیم هدروم  را بررسی می کنیم. هدروم فاصله بین محدوده استاندارد و نتیجه تست کابل با واحد دسی بل است. پس به طور کلی هر قدر هدروم بزرگتر باشد لینک بهتری در اختیار داریم.
  • Test Limit: مبنای مقایسه پارامترهای کابل را با محدوده مجاز تعیین می نماید.
  • Cable Type: نوع کابل(UTP,FTP,SFTP) تحت تست را نشان می دهد که توسط اپراتور وارد می شود.
  • Calibration Date : تاریخ کالیبراسیون تستر کابل شبکه فلوک را نشان می دهد.
  • Operator: نام کاربر یا همان اپراتور
  • Software Version: نسخه نرم افزار دستگاه
  • Limit Version: محدوده نسخه
  • NVP : مخفف Nominal Velocity of Propagation  یکی از پارامترهای تست فلوک است که به نسبت سرعت انتشار سیگنال در کابل به سرعت انتشار نور گفته می شود. به دو صورت ۰٫۷۲c یا ۷۲% نمایش داده می شود .تمام کابل های شبکه استاندارد دارای NVP بین ۰٫۶c و ۰٫۹c هستند.
  • Remote S/N: شماره سریال دستگاه ریموت که به سر دیگر کابل وصل می شود.
  • Remote Adapter: مدل آداپتور سمت دستگاه فرعی

انواع تست فلوک شبکه

انواع تست فلوک به دو روش پرمننت و چنل صورت می گیرد که در ادامه توضیحات مختصری در مورد این دو روش ارائه خواهیم داد. استاندارد تست فلوک در هر دو نوع چنل و پرمننت مقدار 90 متر طول کابل می‌باشد اما می‌توان این آزمایش را بر روی متراژ‌های مختلف کابل هم انجام داد و پارامترها را بررسی کرد. بهتر است برای مکان‌هایی که سرعت و دقت حجم انتقال داده‌ها برای مشتری یا کارفرمای ما مهم است، از کابل‌های شبکه و تجهیزاتی استفاده شود که تست پرمننت را پاس شده و دارای کیفیت بالایی می‌باشند.

1-تست چنل پرمننت

تست فلوک چنل Channel : نمونه ی ساده تری از تست کابل شبکه است که ابتدا دو سر کابل شبکه کیستون نصب شده و با استفاده از پچ کورد، کابل ها به دستگاه متصل شده و سپس تست فلوک چنل را انجام می دهیم

2-تست پرمننت

تست فلوک پرمنت Permanent : نمونه ی کامل تر از تست روش قبلی است که در این روش کابل را کیستون زده و به وسیله ماژول های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می باشد، کابل را به دستگاه تست فلوک شبکه متصل کرده و شروع به انجام تست فلوک می کنیم.

تست پرمننت نسبت به تست چنل سختگیری بیشتری دارد و این بدین معناست که کابلی که تست فلوک پرمنت را پاس کند، قطعا تست فلوک چنل را نیز پاس می کند. اما امکان دارد کابلی که تست فلوک چنل را پاس می کند ،تست فلوک پرمنت را پاس نکند.

قیمت اجرا و خدمات تست فلوک توسط شرکت دیجی فلوک

قیمت تست فلوک به پارامتر های مختلفی مانند نوع دستگاه ، تعداد و پراکندگی نود های شبکه، نوع تست، مکان، محل و زمان تست و … بستگی دارد. جهت مشاوره ، سفارش و اجرای خدمات تست فلوک و میتوانید با کارشناسان ما در شرکت دیجی فلوک در ارتباط باشید.

شماره تماس: 86081848

موبایل: 09398866797

وب سایت: www.digifluke.com

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.