تولید پروفیل

0

قیمت ورق سیاه یکی از عوامل تاثیرگذار در تعیین قیمت قطعات فولادی مانند پروفیل است؛ زیرا برای تولید پروفیل از مواد مختلفی استفاده می‌شود اما ماده اولیه و اصلی آن را می‌توان ورق سیاه دانست. تولید این محصول به چند روش مختلف انجام می‌شود و اشکال متنوعی از آن را با قیمت‌های گوناگون به‌وجود می‌آورند.

پروفیل چیست؟

پروفیل در صنعت به محصولات فولادی می‌گویند که به‌شکل توخالی تولید می‌شوند. این مقاطع انواع مختلفی داشته و در 2 صنعت ساختمان‌سازی و خودروسازی، بسیار پرکاربرد هستند. سطح مقطع این محصولات به‌شکل مربع، دایره یا مستطیل است.

از پروفیل‌ها در ساخت قسمت‌های مختلف سازه استفاده می‌شود؛ همچنین نوعی از آن‌ها، به‌صورت گسترده‌ای برای ساخت کشتی، ایستگاه سوخت‌رسانی و سوله به‌کار می‌رود.

برخی از پروفیل‌ها از وزن کمی برخوردار هستند و در عین حال می‌توانند استحکام موردنیاز را ایجاد کنند. این موضوع سبب ایجاد ساختمان‌هایی سبک و محکم شده و علاوه‌بر آن، هزینه تکمیل پروژه را نیز کاهش خواهد داد.

بیشترین کاربرد پروفیل‌ها را می‌توان در ساخت درب و پنجره‌ مشاهده کرد؛ همچنین در ساختمان‌سازی از این محصولات فولادی برای ایجاد نرده، سقف و اسکلت فلزی سازه استفاده می‌شود. ساخت شاسی تریلر، کرکره و لوازمی مانند میز و صندلی از کاربردهای دیگر پروفیل هستند.

 انواع پروفیل

پروفیل‌ها را می‌توان از جنبه‌های مختلفی دسته‌بندی کرد.

شکل ظاهری پروفیل

در نوعی از پروفیل‌ها، 2 لبه به‌ بکدیگر متصل نیستند و شکلی باز دارند. این محصولات از لحاظ ظاهری به انواع T، Z، H، I و U تقسیم‌بندی می‌شوند و کاربرد آن‌ها را می‌توان در سازه‌های مختلف مشاهده کرد. این مقاطع فولادی قیمت مناسبی دارند.

از پروفیل‌های درب و پنجره، لوله، قوطی، لنگه‌دری، کلافی، HSS، پی‌وی‌سی و کرکره برای ساخت نرده، پلکان، ستون و ساخت انواع خودرو استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها، از نوع بسته هستند.

وزن پروفیل

براساس وزنی که پروفیل دارد، می‌توان 2 نوع از آن‌ را مشاهده کرد:

  • پروفیل سنگین : ضخامت این نوع پروفیل‌ها بیشتر از 1.5 میلی‌متر بوده و کاربردهای صنعتی و ساختمانی دارند.
  • پروفیل سبک : پروفیل‌های سبک را با استفاده از روش نورد سرد تولید می‌کنند و ضخامت آن‌ها با توجه به نیاز مشتری، از 0.4 تا 1.5 میلی‌متر متغیر است.

معمولا فروش پروفیل براساس وزن آن صورت می‌گیرد.

مشخصات فنی پروفیل

پروفیل‌ها به‌دلیل تفاوت‌هایی که در نحوه تولید و مواد به‌کار رفته دارند، از ویژگی‌های خاصی برخوردار هستند و بر همین اساس، می‌توان آن‌ها را نام‌گذاری و دسته‌بندی کرد.

  • لوله داربستی : یکی از پرکاربردترین پروفیل‌های صنعتی، لوله داربستی است که در پروژه‌های مختلفی به‌کار رفته و اغلب از جنس گالوانیزه یا استیل ساخته می‌شود.

لوله داربستی معمولا 1.5 اینچ بوده و برای تولید آن، ورق سیاه را با استفاده از روش نورد گرم، شکل می‌دهند. این لوله‌ها برای اتصال به یکدیگر بست‌هایی دارند.

لوله‌های داربستی در2 نوع درزدار و بدون درز عرضه می‌شوند که نوع دوم آن متداول‌تر بوده و ایمنی بیشتری دارد. البته قیمت این دسته از لوله‌های داربستی نسبت به دیگری بیشتر است.

قیمت ورق سیاه، وضعیت بازار روز، وزن، سایز و ضخامت لوله در تعیین قیمت لوله داربستی موثر هستند.

  • پروفیل نبشی : پروفیل نبشی که در نقشه‌های ساختمانی با حرف L مشخص می‌شود، نوع دیگری از مقاطع فولادی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این نوع پروفیل‌ها را می‌توان در 2 نوع بال مساوی و بال نامساوی تهیه کرد.

  • پروفیل زد : پرلین زد (Z) یکی از انواع پروفیل‌های باز است و در ضخامت و وزن‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود. این نوع از پروفیل‌ها، بسیار مقاوم بوده و در مقایسه با مصالح فلزی مشابه، وزن کم‌تری دارد؛ به همین دلیل به کاهش وزن ساختمان کمک بسیاری می‌کند. به‌دلیل اینکه پرلین‌ زد از ورق سیاه تولید می‌شود، قیمت ورق سیاه روی آن بسیار موثر است.

برای خرید انواع پروفیل با قیمت مناسب یا اطلاع از قیمت ورق سیاه و دیگر محصولات آهنی، به سایت بورس آهن سری بزنید.

مراحل تولید پروفیل

تولید پروفیل به 2 روش مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود. در تولید پروفیل‌ باز روش‌ اول متداول‌تر بوده و روش دوم نیز برای ساخت نوع بسته آن کاربرد دارد.

در روش باز، ورق سیاه به‌صورت مستقیم طی فرایند نورد گرم و شکل‌دهی، به انواع پروفیل‌های باز تبدیل می‌شود و جوش‌کاری روی آن انجام نمی‌شود؛ اما در روش غیرمستقیم، ابتدا ورق سیاه به‌شکل یک لوله در می‌آید و پس از آن با ایجاد زاویه و گوشه، پروفیل ایجاد می‌شود.

برای شکل دادن به ورق‌های اولیه، از روش رول فرمینگ (Roll Forming) استفاده می‌شود. در این شیوه، ابتدا غلتک‌ها ورقه فلزی را کاملا مسطح و صاف می‌کنند و درصورت نیاز روی آن پانچ می‌زنند؛ سپس بعد از حالت‌دهی نهایی، پروفیل‌ها برش می‌خورند.

شکل‌دهی ورق سیاه در تولید پروفیل، به 2 شیوه نورد سرد و نورد گرم انجام می‌شود.

در روش نورد سرد، ورق‌ها در دمای اتاق فرم داده می‌شوند و مقاومت بالایی ندارند؛ به همین دلیل از آن‌ها در صنایع و فعالیت‌هایی که به استحکام بالایی نیاز ندارند، استفاده می‌شود. پروفیل ناودانی و سقف کاذب از محصولات نورد سرد هستند.

برای تولید پروفیل به روش نورد گرم، ورق‌های فلزی در دمای حداکثر 100درجه سانتی‌گراد تحت فشار قرار می‌گیرند و همین امر باعث می‌شود استحکام آن‌ها چندین برابر بیشتر از مقاطع فلزی تولیدشده با نورد سرد باشد. میلگرد و قوطی از انواع پروفیل‌هایی هستند که در روش نورد گرم تولید می‌شوند.

 عوامل موثر بر قیمت پروفیل

هزینه‌هایی که برای تولید پروفیل و رسیدن آن به‌ دست مشتری صرف می‌شوند، تنها عواملی نیستند که روی قیمت آن تاثیر می‌گذارند؛ بلکه شرایط بازار و قیمت مواد دیگر نیز می‌توانند در افزایش قیمت پروفیل دخیل باشند.

به‌طور کلی چند فاکتور تاثیر بیشتری روی قیمت پروفیل می‌گذارند:

  • قیمت مواد خام
  • قیمت ورق سیاه
  • زمان خرید پروفیل
  • میزان نیاز بازار به انواع پروفیل
  • هزینه‌های جانبی مانند انبارداری و حمل‌ونقل
  • نوسانات بازار
  • نرخ ارز

هر کدام از این عوامل می‌توانند قیمت مقاطع فولادی را به‌سرعت تغییر دهند؛ بنابراین، چک کردن مواردی مانند قیمت ورق سیاه، بهای روز دلار و وضعیت بازار قبل از خرید این محصولات ضروری است.

جمع‌بندی

پروفیل‌ها از مهم‌ترین مصالح فولادی در صنایع گوناگون هستند و با استفاده از روش نورد گرم یا نورد سرد به به‌شکل مستقیم یا غیرمستقیم تولید می‌شوند. لوله داربستی به‌عنوان پرکاربردترین نوع پروفیل شناخته می‌شود.

بورس آهن یکی از عرضه‌کنندگان آهن‌آلات بوده و در شهرک صنعتی رازی اصفهان واقع است. این شرکت سابقه درخشانی در زمینه معاملات فلزات دارد و تامین رضایت مشتریان خود را در اولویت قرار می‌دهد. برای اطلاع از بروزترین قیمت ورق سیاه، پروفیل یا دیگر محصولات آهنی، می‌توانید به سایت این مجموعه مراجعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.