در این صفحه قصد داریم اطلاعات مفیدی را درمورد دیزل ژنراتور ، برد دیزل ژنراتور ، باتری شارژر دیزل ژنراتور و لوازم مصرفی آن همچون فیلتر دیزل ژنراتور در اختیارتان قراردهیم . پس در ادامه با ما همراه باشید
دیزل ژنراتور ترکیبی از موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی یا همان آلترناتور هستند که در هرمکانی ازجمله ادارات، کارخانجات، صنایع کشاورزی، بیمارستان، فروشگاهها و … در توانهای اضطراری، دائم یا مداوم در نبود برق شبکه استفادهمیگردند. در واقع یک دستگاه تولید برق است که از موتور دیزل برای تولید برق استفاده میکند. این نوع ژنراتورها از انرژی سوخت دیزل برای تولید برق استفاده میکنند. موتور دیزل در داخل ژنراتور قراردارد و با استفاده از پدالهای مربوطه کنترل میشود. دیزل ژنراتورها عموما در مواقع قطع برق، مواقع اضطراری و در مکان هایی که به تامین برق پایدار نیاز دارند، استفاده میشود. دیزل ژنراتورها از جمله ابزارهای پشتیبان حیاتی هستند که اغلب بدلیل غیرقابل اعتما بودن عملکرد شبکه برق و یا رویدادهای طبیعی مانند طوفان که موجب قطعی برق میشوند، مورد استفاده قرار میگیرند. از این رو، دیزل ژنراتورها به طور گسترده در رویدادهای خارج از منزل، ساخت و سازها، بیمارستانها، صنایع مهم و موارد اضطراری استفاده میشوند. بنابراین، در هنگام خرید دیزل ژنراتور باید به تعدادی از عوامل مانند شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، نیازهای برق خاص و بودجه موجود،توجهکرد.
نکات مهم در خرید دیزل ژنراتور :
قدرت شارژ – سوخت – قابل حمل بودن – روش راه اندازی – شرایط محیطی (دمای محیط ، ارتفاع، رطوبت)
هر یک از این عوامل میتواند بر عملکرد، کارایی و هزینه ژنراتور تأثیر بگذارد.
آشنایی با برندهای مطرح در زمینه ساخت دیزل ژنراتور :
ولوو – پرکینز – کامینز – کاترپیلار – MTU – لوول – دوسان – بادووین – کوهلر – موتورسازان
آیا اطلاعاتی درمورد برد کنترلی دیپسی 8610 دارید ؟
اگر میخواهید مشخصات فنی این کنترلر دیزل ژنراتور را بدانید پس تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
برد کنترل دیزلژنراتور در واقع اصلیترین بخش دیزل ژنراتوراست و آن را میتوان قلبِ یک مجموعه ژنراتور دانست. چرا که این قطعه امکان روشن و یا خاموش شدن ژنراتور به صورت خودکار را ارائهمیکند. وقتی که قطعه «سوئیچ خودکار انتقال» احتیاج به روشن کردن ژنراتور داشته باشد، پیام را به برد کنترل دیزل ژنراتور ارسال میکند و این قطعه نیز دستور شروع به کار ژنراتور را صادرمیکند.
برد دیپسی DSE8610 دارای کاربری آسان بوده و استفاده از آن بسیار راحت میباشد .این ماژول کنترلی به صورت اتوماتیک ژنراتور را استارت کرده و قابلیت سنکرون کردن ژنراتور را دارد و مناسب برای استفاده در یک سیستم دارای چند ژنراتور است ،که برای سنکرون کردن حداکثر 32 ژنراتور از جمله الکترونیکی و موتورهای غیر الکترونیکی طراحی شدهاست .
DSE8610به صورت کامل ژنراتور را نظارت کرده و شرایط خطا و وضعیت عملکرد آن را نشان میدهد. به صورت اتوماتیک در حالت افزایش بار در باس ، ژنراتور را روشن کرده و در صورت وجود خطا آن را خاموش کرده و از مدار خارج میکند .
آلارمهای سیستم بر روی صفحه LCD نمایش داده میشوند ( چند زبان در دسترس است ) و چراغ مربوطه روشنشده و صدا هم شنیده می شود. این برد کنترلی 250 رویداد را برای تسهیل تعمیر و نگهداری دستگاه ذخیره می کند. تعداد گسترده ای از سیستم های ثابت ، انعطاف پذیر ، اندازه گیری و ویژگی های حفاظتی و همچنین گزینه های ارتباطی در این کنترلر اضافه شده است.
با استفاده از نرم افزار DSE PC Configuration Suite برای تغییر توابع عملیاتی ، تایمرها و آلارم ها آسان است ، و تمام درگاه های ارتباطی قادرند به طور همزمان مورد استفاده قرار گیرند. DSE8610برای طیف گسترده ای از برنامه های تقسیم بار ایده آل است.
درمورد کاربرد باتری شارژر دیزل ژنراتور چه میدانید ؟
به زبان ساده باتری شارژر وسیله ای جهت شارژ باطریهای مختلف میباشد.
باتری شارژر یکی از اجزای تشکیل دهنده تابلو برق دیزلژنراتور میباشد. یک وسیلهالکترونیکیکوچک است که درون تابلو ژنراتور جهت نظارت بر خروجی برق باطری و شارژ باتری نصب میگردد.
این وسیله الکترونیکی کوچک به طور خودکار ولتاژ ترمینال خروجی الکتریکی باتری را مشاهده نموده و در صورت نیاز به شارژ آن میپردازد. نصب شارژر اتوماتیک باطری درون تابلوهای ATS (اتوماتیک ترنسفر سوئیچ) از الزامات بوده ولی امروزه نصب شارژر باطری درون تابلوهای نرمال نیز به صورت امری عادی درآمدهاست. وسیله ای جهت شارژ باطریهای مختلفاست.تغذیه باتری شارژر از ولتاژ برق شهر تامین میگردد و خروجی آن مستقیما به دو سر باتری متصل میگردد. در اصل ولتاژ خروجی باتری شارژرها 13/7 و 27/4 ولت میباشد و آن به این خاطر است که ولتاژ هر سلول باطری های سرب اسید حدود 2/1 ولت میباشد و با سری کردن 6 عدد از آنها ولتاژ باطری حدود 12.6 ولت میشود ولی برای شارژ کردن باطریها بهتر است برای هر سلول 2/28 ولت به آنها اعمالکرد.
از آنجا که باطریهای سرب اسید ماشینی (مانند باتریهای لیتیوم یونی مورد استفاده در لپتاب)، بر عکس باتری های قلمی لیتیومی و نیکل کادمیوم باید همیشه فول شارژ باشند، وگرنه عمر آنها بشدت کاهش می یابد لذا استفاده از باتری شارژر در کنار دیزل ژنراتور ضروری است. اگر ولتاژ شارژ باطری ها بیشتر از این حد یا کمتر از 12 یا 24 ولت شود باطری شروع به سولفاته شدن یا شوره زدن میکند و قدرت جریان دهی آن بشدت کاهش مییابد چون یک لایه سولفات عایق بین قطبهای باتری و بستهای سر باتری ایجاد میشود.
انواع برندهای مطرح در زمینه باتری شارژر دیزل ژنراتور عبارتند از :
دیپسی – کومپ – دیتاکام – انکو – امکو – آکرو – سیلیکون پاور
لوازم مصرفی دیزل ژنراتور
فیلتر سبب رسیدن مواد خالص روغن ، سوخت ، آب و هوا به موتور دیزل ژنراتور میشود. در واقع فیلتر به عنوان یک صافی برای دیزل ژنراتور عمل میکند که سبب گرفته شدن ناخالصی ها و آلودگیهای مواد ورودی به موتور دیزل میشود. فیلترهای متفاوتی در دیزل ژنراتور وجود دارند که از جمله آنها میتوان به فیلترهای روغن ، فیلتر هوا، فیلتر آب و فیلتر سوخت اشاره نمود.
انواع فیلتر :
- فیلتر هوا
- فیلتر روغن
- فیلتر سوخت
- فیلتر آبگیر سوخت
- فیلتر هیدرولیک
فیلتر هوا دیزل ژنراتور :
این فیلتر با تصفیه هوای آلوده باعث کاهش مصرف سوخت شده و به افزایش طول عمر و بازدهی دیزل ژنراتور منجر میشود. همچنین تعویض به موقع فیلتر هوا باعث از بین رفتن مشکلاتی از قبیل: گرم شدن بیش از حد دیزل ژنراتور در هنگام کار کردن، خاموش شدن دیزل ژنراتور در زیر بار، شکستگی سوپاپ ها کرنک سوپاپ ها و … میشود.
فیلتر روغن دیزل ژنراتور :
به طور کلی نقش اصلی فیلتر روغن تصفیه روغن موتور دیزل است و یکی از فاکتور های مهم عمر بیشتر روغن، پاکیزگی آن است. همچنین دوده ناشی از احتراق، گرد و غبار از سایر آلاینده های روغن موتور به حساب می آیند. این آلاینده ها در طول زمان می تواند مسیر روغن رسانی به موتور را مسدود کرده و خسارت های سنگینی به خودرو وارد کنند.
فیلتر آب دیزل ژنراتور :
از فیلتر آب دیزل ژنراتور به منظور جداسازی ذرات ناخالصی موجود در ماده خنک کننده ای که برای خنک کردن موتور دیزل به آن اضافه می کنیم ، استفاده می شود. چون منافذ این فیلتر نسبت به سایز ناخالصی های موجود در مایع کوچکتر هستند . ناخالصی ها از فیلتر عبور نکرده و نمی توانند وارد موتور دیزل شوند. از لحاظ اتصال فیلتر آب دیزل ژنراتور به صورت مستقیم به موتور دیزل ژنراتور متصل میشود. و دارای یک کنتاکت می باشند که در بالای فیلترآب قرار گرفته و به صورت الکتریکی عمل میکند.
فیلتر سوخت دیزل ژنراتور :
این فیلترها با تصفیه گازوئیل مصرفی از آلایندههای جامد و مایع باعث رفع مشکلاتی از قبیل افت فرکانس در هنگام زیر بار رفتن، استارت نشدن دستگاه،جامپ کردن موتور دیزل ژنراتور و … جلوگیری میکند.
فیلتر هیدرولیک دیزل ژنراتور :
با توجه به حساسیت سیستم های هیدرولیکی که عموماً وظیفه تأمین فشار را به عهده دارد و با وجود حساسیت متخلفات مجموعه هیدرولیک ذرات و ناخالصی میتوانند، آسیب جدی به مجموعه وارد نمایند که باید با دقت بالایی عمل فیلتراسیون صورت پذیرد.
برندهای معتبر فیلتر دیزل ژنراتور در سطح جهانی :
فیلیتگارد – ولوو – کاترپیلار – پرکینز – دویتس – ام تی یو – لوول – میتسوبیشی
برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا انجام مشاوره با کارشناسان ما، میتوانید به وبسایت ماه صنعت انرژی مراجعه نموده و از طریق راه های ارتباطی درج شده با ما در ارتباط باشید . هدف ما ارائه بهترین و با کیفیت ترین خدمات به مشتریان عزیز میباشد.