اسپیس فریم نوعی سازه فلزی موقت، زیبا، سبک، شکیل، مقاوم و نسبتا جدید از جنس فولاد یا آلومینیوم تو خالی است که در ساخت غرفههای نمایشگاهی، استیج کنسرت، سقف ورزشگاه، قاب بنر، بیلبورد، سوله، موکب و … کاربرد بسیار زیادی دارد. برای افزایش مقاومت اجزای تشکیلدهنده و بالا بردن میزان تحمل وزن، این نوع سازه فضایی سبک را به شکل خرک میسازند. ساختار سازه اسپیس دارای یک الگوی هندسی بسیار منظم با رویههای به هم پیوسته است و مناطق وسیعی را با کمترین تعداد ستون پوشش میدهد. اجزای تشکیلدهنده این نوع سازه مستحکم و سبک زیر نظر متخصصان و با رعایت استانداردهای جهانی به صورت کاملا اصولی طراحی و ساخته میشوند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره ساختار، کاربردها و مزایای اسپیس فریم در اختیار شما قرار دهیم. برای آشنایی بیشتر با این سازه تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
مراحل طراحی و ساخت اسپیس فریم به چه صورت است؟
با توجه به اینکه سازه اسپیس فریم در ایجاد غرفههای نمایشگاهی کاربرد بسیار زیادی دارد؛ شناخت مردم از این نوع سازه سطحی و غیر تخصصی است. در واقع سطح اطلاعات افراد از space frame در این حد است که به دلیل زیبایی، ظرافت، قیمت مناسب، سبکی و مقاومت بهترین جایگزین داربست به شمار میرود. این در حالیست که سازه ساده و سبک اسپیس نقش بسیار پررنگ و مهمی در پروژههای عظیم ایفا میکند. مراحل طراحی و ساخت این سازه شامل موارد زیر است.
1- مرحله دریافت مشاوره از شرکت تولیدکننده
انتخاب یک شرکت معتبر فعال در زمینه تولید سازههای اسپیس فریم اهمیت زیادی دارد. در واقع اولین اقدام برای ساخت سازههای باکیفیت و مناسب، دریافت مشاوره از یک شرکت تولیدکننده معتبر است. مشتری باید نیاز خود را به صورت واضح به مشاوران شرکت ارائه دهد، تا تیم اجرایی، سازهای مطابق با نیاز و درخواست مشتری طراحی و تولید کنند. به عنوان مثال باید در زمان مشاوره بگوید که هدفش از طراحی و ساخت این نوع سازه ایجاد یک غرفه نمایشگاهی یا مسقف کردن ورزشگاه یا سایر امور کاربردی چیست.
2- مرحله طراحی اولیه با استفاده از نرمافزارهای مخصوص
در مرحله دوم از مراحل طراحی و ساخت قطعات اسپیس فریم، طراحان حرفهای و باتجربه با استفاده از نرمافزارهای مخصوص مشغول به طراحی اولیه سازه مطابق با نیاز مشتری میشوند.
3- مرحله مهندسی سازه و محاسبه الزامات علمی، فنی و تکنیکی
در مرحله سوم مهندسان سازه بر اساس طراحی اولیه که مهندسان طراح خلق کردهاند؛ الزامات علمی، فنی و تکنیکی را به صورت دقیق و ریزبینانه محاسبه میکنند تا ساخت قطعات کوچک اسپیس در کارخانه آغاز شود.
4- مرحله تولید اولیه قطعات کوچک سازه به صورت جداگانه
در این مرحله قطعات کوچک سازه اسپیس فریم نمایشگاهی به صورت مجزا در کارخانه تولید میشود تا با به هم پیوستن این قطعات توسط افراد متخصص، سازه اصلی ایجاد شود.
5- مرحله اتصال قطعات کوچک در کارگاه برای انتقال به محل اجرای پروژه
در مرحله آخر قطعات کوچکی که با ظرافت آماده شدهاند، طبق سفارش و درخواست مشتری با استفاده از بستهایی از جنس فولاد در کارگاه به هم متصل میشوند تا برای انتقال به محل اجرای پروژه آماده شوند. البته امکان سرهمسازی قطعات در محل پروژه نیز وجود دارد.
چرا ساختار اسپیس فریم به یک ساختار منحصربهفرد و خاص در دنیا تبدیل شده است؟
سبک بودن وزن و بالا بودن قدرت تحمل فشار در دهانههای گسترده و وسیع را میتوان به عنوان اصلیترین و مهمترین ویژگیهای ساختاری سازه اسپیس فریم معرفی کرد. توزیع مناسب و انتقال نیرو به پایههای سازه و زمین باعث میشود که در مقابل فشارهای جانبی از مقاومت بسیار بالایی برخوردار باشد. نکته مهم دیگری که ساختار اسپیس فریم نمایشگاهی را به یک ساختار منحصربهفرد و پرطرفدار تبدیل کرده، استفاده از آلومینیوم و فولاد تو خالی در مراحل ساخت برای کاهش وزن سازه است. سبک بودن وزن و کوچک بودن قطعات، جابهجایی و انتقال آنها را به محل اجرای پروژه راحت کرده است.
به طور کلی هزینه مراحل طراحی و ساخت این سازههای سبک، بسیار مقرونبهصرفه و اقتصادی است. همه قطعات آن در دریافت نیرو و تحمل فشارهای جانبی به طور کامل مشارکت دارند و در اشکال و فرمهای متنوع تولید میشوند. تنوع ظاهری و زیبایی بصری این سازهها توجه تمام طراحان شهری را به خود جلب کرده است. مهمترین ویژگی ظاهری آنها در معرض دید قرار داشتن تمام سازه و لوازم جانبی آن است. از ویژگیهای دیگر این نوع سازه میتوان به امکان نصب در تمام شرایط آب و هوایی اشاره کرد.
راهنمای خرید اسپیس فریم دست دوم کرج اسپیس جهت مطالعه کلیک نمایید.
رایجترین کاربردهای اسپیس فریم کداماند؟
- ساخت غرفههای نمایشگاهی
- ساخت سازههای نورپردازی
- ساخت گلخانه
- ساخت آلاچیق
- ساخت استیج و سن
- ساخت سوله و انبار
- ساخت سقف ورزشگاه
- ساخت سقف استخر
- ساخت سقف پارکینگهای دائمی و موقت
- ساخت پایه بنر
- ساخت پایه بیلبورد
- ساخت ایستگاه صلواتی
- ساخت انواع طاق
- ساخت قفسه نمایشگاهی
مهمترین مزایای اسپیس فریم شامل چه مواردی است؟
- زیبایی ظاهری
- تنوع کاربردی
- مقاومت و استحکام بالا
- تنوع بالا
- ایمنی بالا
- حمل و نقل راحت
- نصب آسان و سریع
- سبک بودن
- امکان ساختن فضایی بزرگ با حجم کمی سازه
- امکان نصب در تمام شرایط آب و هوایی
- مقاومت بالا در برابر رطوبت و نور خورشید
- عدم نیاز به افراد متخصص هنگام اجرا و نصب
- صرفهجویی در هزینه جابهجایی
- ساختار خاص و منحصربهفرد
- مقاومت در برابر نیروهای جانبی
- قیمت مناسب و مقرونبهصرفه
قیمت اسپیس فریم به چه عواملی بستگی دارد؟
- قیمت ارز
- قیمت جهانی فلز
- قیمت فولاد
- قیمت آلومینیوم
- طول شاخه فولادی یا آلومینومی
- میزان کیفیت مواد به کار رفته آبکاری
- نوع جوش به کار رفته برای اتصال
- کیفیت ساخت
- نو بودن یا دست دوم بودن اسپیس فریم
- خدمات نصب
- شکل و مدل درخواستی
جمعبندی
در این مقاله درباره مراحل طراحی، ساخت و ساختار منحصربهفرد و خاص اسپیس فریم، همچنین کاربردها، مزایا و عوامل موثر در تعیین قیمت این سازه صحبت کردیم. برای خرید انواع باکیفیت این سازه با مناسبترین قیمت حتما به سایت شرکتهای معتبر مراجعه کنید. شرکتهای معتبر، جلب رضایت مشتریان با تولید سازههای باکیفیت را اولویت کار خود قرار دادهاند. افرادی که توانایی مالی خرید این سازه را ندارند، میتوانند از خدمات اجاره space frame بهرهمند شوند. امیدواریم از مطالعه این مقاله نهایت استفاده را برده و به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید.
منبع:www.karajspace.com